Compositions comprising bacterial strains | 細菌株を含む組成物 | 4D Pharma Research Ltd | | Grant, G., Patterson, A. M., Mulder, I., Mccluskey, S., Raftis, E. | | 2019-1815 | 2019-01-10 | 2018-168991 | 2018-09-10 | JCM 7017 |
Antibacterial agent, method for inhibiting the proliferation of Aeromonas bacteria, and method for treating and/or preventing Aeromonas bacterial infection of fish | 抗菌剤、アエロモナス属菌の増殖抑制方法、並びに魚類のアエロモナス属菌感染症を治療及び/又は予防するための方法 | Tsuchida Yuzo | 土田 裕三 | Makino, S., Watanabe, K., Kawabe, M., Onogi, M., Sakurai, D., Tsuchida, Y. | 牧野 壯一, 渡邉 邦友, 河辺 光郎, 大野木 学, 桜井 大輔, 土田 裕三 | 2019-14689 | 2019-01-31 | 2017-134506 | 2017-07-10 | JCM 2139, JCM 7675, JCM 7875, JCM 8187, JCM 8235 |
Novel gum arabic assimilating bifidobacteria | 新規アラビアガム資化性ビフィズス菌 | Kagoshima Univ, Morinaga Milk Ind Co Ltd | 国立大学法人鹿児島大学, 森永乳業株式会社 | Fujita, S., Odamaki, T., Horigome, A. | 藤田 清貴, 小田巻 俊孝, 堀米 綾子 | 2019-17292 | 2019-02-07 | 2017-138371 | 2017-07-14 | JCM 1217 |
Culture method of lactic acid bacteria | 乳酸菌の培養方法 | Meiji Co Ltd, Kansai Univ | 株式会社明治, 学校法人 関西大学 | Kawai, M., Yamasaki, S., Katakura, H., Tsuchiya, A. | 河合 美桜, 山崎 思乃, 片倉 啓雄, 土屋 麻美 | 2019-30292 | 2019-02-28 | 2018-146240 | 2018-08-02 | JCM 1112 |
Antibacterial agent, deodorant, and cosmetic for deodorant, containing cypress acid | ヒノキ酸を含有する抗細菌剤、消臭剤、及び消臭用化粧料 | Hida Sangyo KK, Gifu Prefecture | 飛騨産業株式会社, 岐阜県 | Tanahashi, M., Yokoyama, S., Adachi, Y. | 棚橋 光彦, 横山 慎一郎, 足立 良富 | 2019-31455 | 2019-02-28 | 2017-152303 | 2017-08-07 | JCM 1971, JCM 2414 |
Oil-in-water emulsion preparation containing bacterial cell wall skeleton component | 細菌細胞壁骨格成分を含有する水中油型エマルション製剤 | Japan Bcg Seizo KK | 日本ビーシージー製造株式会社 | Nakatani, A., Shibuya, Y., Chuma, Y., Sunakawa, J., Sato, Y. | 中谷 彰洋, 渋谷 幸広, 中馬 康志, 砂川 洵, 佐藤 仁尤 | 2019-31548 | 2019-02-28 | 2018-201789 | 2018-10-26 | JCM 2156 |
D-amino acid production method | D−アミノ酸の製造方法 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Ishida, J., Tsuchiya, A., Yamaguchi, M., Osada, T., Yahiro, T., Ohara, H. | 石田 淳也, 土屋 麻美, 山口 雅子, 長田 尭, 八尋 恒隆, 大原 浩樹 | 2019-33706 | 2019-03-07 | 2017-157903 | 2017-08-18 | JCM 1120, JCM 1173 |
Freshness-keeping packaging body or container | 鮮度保持包装体または容器 | Mitsui Chemicals Tohcello Inc | 三井化学東セロ株式会社 | Narita, J. | 成田 淳一 | 2019-34795 | 2019-03-07 | 2018-222328 | 2018-11-28 | JCM 1134 |
Lactic acid bacteria beverage | 乳酸菌入り飲料 | Suntory Holdings Ltd | サントリーホールディングス株式会社 | Fukushima, E. | 福島 栄治 | 2019-62747 | 2019-04-25 | 2017-188292 | 2017-09-28 | JCM 1059, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1558 |
Novel Bacillus velezensis cjbv and antimicrobial composition containing the same | 新規なバチルス・ベレゼンシスCJBV及びそれを含む抗菌組成物 | CJ Cheiljedang Corp | | Seok, R. H., Jung, J. E., Ik, K. D. | | 2019-69963 | 2019-05-09 | 2018-229921 | 2018-12-07 | JCM 12575 |
Osteoblast fixing treating device on bone embedded metal material | 体内骨埋込金属材料上骨芽細胞定着処理装置 | AZ Co Ltd | 株式会社エーゼット | Sugano, T., Nakamura, K., Niwano, Y., Sasaki, K. | 菅野 太郎, 中村 圭祐, 庭野 吉己, 佐々木 啓一 | 2019-76490 | 2019-05-23 | 2017-206523 | 2017-10-25 | JCM 2434 |
Prophylactic agent for immune disease | 免疫疾患予防剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Yamashita, M., Ukibe, K., Uenishi, K., Kadooka, Y. | 山下 舞亜, 浮辺 健, 上西 寛司, 門岡 幸男 | 2019-77694 | 2019-05-23 | 2018-244010 | 2018-12-27 | JCM 1002, JCM 1025, JCM 1112, JCM 1115, JCM 1120, JCM 1126, JCM 1131, JCM 1136, JCM 1173, JCM 1185, JCM 1248, JCM 2010, JCM 5805, JCM 5813, JCM 6124, JCM 6985, JCM 8572, JCM 8788, JCM 9696, JCM 11302, JCM 16167 |
Low calorie fruit juice or vegetable juice beverage | 低カロリー化果汁或いは野菜汁飲料 | Kirin Co Ltd, Nippon Origo KK | キリン株式会社, 日本オリゴ株式会社 | Chikawa, S. | 市川 晋太郎 | 2019-80590 | 2019-05-30 | 2019-43612 | 2019-03-11 | JCM 5546 |
Anaerobic treatment method of wastewater and microorganism preparation | 廃水の嫌気性処理方法及び微生物製剤 | Tokyo Institute of Technology, Yamanashi Kanzume Co Ltd | 国立大学法人東京工業大学, 山梨罐詰株式会社 | Nakasaki, K., Yamanashi, Y. | 中崎 清彦, 山梨 裕一郎 | 2019-81149 | 2019-05-30 | 2017-210269 | 2017-10-31 | JCM 12221, JCM 19320 |
Antibacterial agent | 抗菌剤 | Fancl Corp, Taiyo Kagaku Co Ltd | 株式会社ファンケル, 太陽化学株式会社 | Imasu, H., Kasama, Y. | 今須 寿晃, 笠間 勇輝 | 2019-85336 | 2019-06-06 | 2017-211902 | 2017-11-01 | JCM 1326 |
Flavor improving agent for beverage | 飲料用風味改善剤 | Taiyo Corp | 大洋香料株式会社 | Miyoshi, K., Inoue, R., Yamaoka, M., Nakade, K. | 三吉 和之, 井上 竜一, 山岡 優, 中出 啓一 | 2019-88212 | 2019-06-13 | 2017-218386 | 2017-11-13 | JCM 1002, JCM 1112, JCM 1134 |
Improved nitrile hydratase | 改良型ニトリルヒドラターゼ | Mitsubishi Chemical Holdings Corp | 三菱ケミカル株式会社 | Kitahara, A., Akiyama, T., Wakamatsu, Y., Watanabe, F. | 北原 彩, 秋山 卓理, 若松 美紀, 渡辺 文昭 | 2019-88326 | 2019-06-13 | 2019-28951 | 2019-02-21 | JCM 3095 |
Method for producing saccharide composition and saccharide composition | 糖組成物の製造方法及び糖組成物 | Nippon Shokuhin Kako Co Ltd | 日本食品化工株式会社 | Aizawa, K., Takagi, H. | 相沢 健太, 高木 宏基 | 2019-92469 | 2019-06-20 | 2017-226723 | 2017-11-27 | JCM 1194, JCM 1217, JCM 1275 |
β-D-glucopyranosyl-(1→1)-D-fructose and use therefor | β−D−グルコピラノシル−(1→1)−D−フルクトース及びその用途 | Nippon Shokuhin Kako Co Ltd | 日本食品化工株式会社 | Aizawa, K., Takagi, H. | 相沢 健太, 高木 宏基 | 2019-94307 | 2019-06-20 | 2017-226715 | 2017-11-27 | JCM 1194, JCM 1217, JCM 1275 |
Primer set capable of identifying nontuberculous mycobacteria 3 subspecies, and method of identifying nontuberculous mycobacteria 3 subspecies | 非結核性抗酸菌3亜種を識別できるプライマーセット、及び、非結核性抗酸菌3亜種の識別方法 | Japan Health Sciences Foundation | 公益財団法人ヒューマンサイエンス振興財団 | Hoshino, Y., Yoshida, M. | 星野 仁彦, 吉田 光範 | 2019-97493 | 2019-06-24 | 2017-232768 | 2017-12-04 | JCM 6388, JCM 15297, JCM 15299, JCM 15300, JCM 15656 |
Lactic acid bacteria, lactic acid bacteria fermented food and blood pressure control agent | 乳酸菌、乳酸菌発酵食品及び血圧調整剤 | National Agriculture and Food Research Organization, Toa Kasei Kk | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 東亜化成株式会社 | Kimoto, H., Moriya, N., Ohashi, Y., Amamiya, M. | 木元 広実, 守谷 直子, 大橋 慶丈, 雨宮 将宏 | 2019-103460 | 2019-06-27 | 2017-239041 | 2017-12-13 | JCM 1149 |
Lactic acid bacteria, lactic acid bacteria fermented food and blood pressure control agent | 腸内細菌叢の細菌種組成異常の予防又は改善のための組成物 | MiZ Co Ltd, Osaka Univ | MiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学 | Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R. | 池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介 | 2019-108294 | 2019-07-04 | 2017-242401 | 2017-12-19 | JCM 1649 |
Composition for preventing or inhibiting bacterial translocation | バクテリアル・トランスロケーションの防止又は抑制のための組成物 | MiZ Co Ltd, Osaka Univ | MiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学 | Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R. | 池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介 | 2019-108295 | 2019-07-04 | 2017-242471 | 2017-12-19 | JCM 1649 |
Composition for preventing or improving abnormality in bacterial strain composition of intestinal bacterial flora | 腸内細菌叢の細菌種組成異常の予防又は改善のための組成物 | MiZ Co Ltd, Osaka Univ | MiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学 | Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R. | 池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介 | 2019-116518 | 2019-07-18 | 2019-87639 | 2019-05-07 | JCM 1649 |
Composition for preventing or inhibiting bacterial translocation | バクテリアル・トランスロケーションの防止又は抑制のための組成物 | MiZ Co Ltd, Osaka Univ | MiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学 | Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R. | 池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介 | 2019-116519 | 2019-07-18 | 2019-87748 | 2019-05-07 | JCM 1649 |
Whitening composition | 美白用組成物 | Plan Do See Medical KK, Osaka Research Institute of Industrial Science and Technology | プランドゥシー・メディカル株式会社,地方独立行政法人大阪産業技術研究所 | Hattori, M., Donpou, M., Murakami, H., Kiso, T., Kiryu, T. | 服部 優親, 鈍寳 宗彦, 村上 洋, 木曽 太郎, 桐生 高明 | 2019-119724 | 2019-07-22 | 2018-2679 | 2018-01-11 | JCM 1012, JCM 1057, JCM 1105, JCM 1134, JCM 20024, JCM 20315 |
Method for producing antioxidant | 抗酸化物質の製造方法 | National Institute of Advanced Industrial Science and Technology | 国立研究開発法人産業技術総合研究所 | Morita, T., Saika, A., Fukuoka, T., Sato, T., Ushimaru, K. | 森田 友岳, 雜賀 あずさ, 福岡 徳馬, 佐藤 俊, 牛丸 和乗 | 2019-122308 | 2019-07-25 | 2018-5621 | 2018-01-17 | JCM 10318, JCM 16987 |
Manufacturing method of antibacterial agent, antibacterial agent, and antibacterial composition | 抗菌剤の製造方法、抗菌剤及び抗菌性組成物 | Jinno Institute | 学校法人 神野学園 | Nagai, S. | 永井 慎 | 2019-123680 | 2019-07-25 | 2018-4159 | 2018-01-15 | JCM 1246, JCM 2412, JCM 5676, JCM 10678 |
New lactonase | 新規ラクトナーゼ | Daicel Corp | 株式会社ダイセル | Ogawa, J., Kishino, S., Yamamoto, H., Kudou, M. | 小川 順, 岸野 重信, 山本 浩明, 工藤 眞丈 | 2019-126309 | 2019-08-01 | 2018-10860 | 2018-01-25 | JCM 12243 |
Novel enzyme agents, methods of making and uses thereof | 新規酵素剤、その製造方法およびその用途 | Nippon Shokuhin Kako Co Ltd | 日本食品化工株式会社 | Kanai, K., Takechi, N., Kimoto, Y. | 金井 研太, 竹地 紀昭, 木本 裕 | 2019-129716 | 2019-08-08 | 2018-12361 | 2018-01-29 | JCM 12489 |
Composition containing d-arginine and method for producing the same | D−アルギニンを含む組成物およびその製造方法 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Yamamoto, E., Watabe, R. | 山本 恵理, 渡部 玲子 | 2019-129758 | 2019-08-08 | 2018-15029 | 2018-01-31 | JCM 1059, JCM 5805, JCM 5818, JCM 16167 |
Method and kit for detecting gingipain producing microorganisms or Porphyromonas gingivalis | ジンジパインを産生する微生物又はジンジバリス菌を検出する方法及びキット | Kikkoman Corp | キッコーマン株式会社 | Suzuki, S., Kurosawa, K., Sakagami, R., Kato, T. | 鈴木 繁哉, 黒澤 恵子, 阪上 了一, 加藤 太一郎 | 2019-149971 | 2019-09-12 | 2018-37884 | 2018-03-02 | JCM 8525, JCM 12257 |
Ergothioneine synthetic microorganisms, and method for producing ergothioneine | エルゴチオネイン合成微生物、及びエルゴチオネインの製造方法 | Univ of Tsukuba, Hokkaido Univ | 国立大学法人 筑波大学, 国立大学法人北海道大学 | Otsu, I., Kono, Y., Tanaka, H., Otoshi, T., Sato, K. | 大津 厳生, 河野 裕介, 田中 尚志, 大利 徹, 佐藤 康治 | 2019-149972 | 2019-09-12 | 2018-38057 | 2018-03-02 | JCM 6386 |
Primer sets for detecting 1,4-dioxane-degrading bacteria and methods for detecting and quantifying 1,4-dioxane degrading bacteria | 1,4−ジオキサン分解菌検出用プライマーセットと、1,4−ジオキサン分解菌の検出・定量方法 | Taisei Corp, Osaka Univ, Kitasato Institute | 大成建設株式会社, 国立大学法人大阪大学, 学校法人北里研究所 | Yamamoto, T., Inoue, D., Ike, M., Sei, K. | 山本 哲史, 井上 大介, 池 道彦, , 清 和成 | 2019-150002 | 2019-09-12 | 2018-39963 | 2018-03-06 | JCM 1311, JCM 3205, JCM 3392, JCM 14343, JCM 16707 |
Bifidobacteria proliferation promoter | ビフィズス菌増殖促進剤 | Riken Vitamin Co Ltd | 理研ビタミン株式会社 | Yoshinaga, K., Murakami, K., Kubo, Y. | 吉永 恵子, 村上 桂, 久保 幸也 | 2019-151559 | 2019-09-12 | 2018-35562 | 2018-02-28 | JCM 1217 |
Coryneform bacterial transformant, and method for producing 2,3-butanediol using the same | コリネ型細菌形質転換体及びそれを用いる2,3−ブタンジオールの製造方法 | Research Institute of Innovative Technology for The EarthIdemitsu Kosan Co Ltd | 公益財団法人地球環境産業技術研究機構,出光興産株式会社 | Inui, M., Jojima, T., Hiraga, K., Suda, M., Tanaka, Y. | 乾 将行, 城島 透, 平賀 和三, 須田 雅子, 田中 裕也 | 2019-154357 | 2019-09-19 | 2018-47744 | 2018-03-15 | JCM 2505 |
Method for producing ethylene and ethylene production apparatus | エチレン生産方法およびエチレン製造装置 | Kumagai Gumi Co Ltd | 株式会社熊谷組 | Nakamura, T., Taniguchi, E. | 中村 孝道, 谷口 惠梨 | 2019-154435 | 2019-09-19 | 2019-41255 | 2019-03-07 | JCM 3863 |
Composting treatment accelerator and method for producing compost | コンポスト化処理促進材及びコンポストの製造方法 | Tokyo Institute of TechnologyPenta Ocean Construction Co Ltd | 国立大学法人東京工業大学五洋建設株式会社 | Nakasaki, K., Nakase, K., Arai, M. | 中崎 清彦, 中瀬 浩太, 荒井 正英 | 2019-156695 | 2019-09-19 | 2018-48367 | 2018-03-15 | JCM 2501, JCM 10668, JCM 10941 |
Composition for improving skin condition | 皮膚状態改善用組成物 | Kirin Co Ltd | キリン株式会社 | Tsuji, R., Nanao, M., Fujii, T., Kokubo, K. | 辻 亮平, 七尾 宗龍, 藤井 敏雄, 小久保 健 | 2019-156793 | 2019-09-19 | 2018-48311 | 2018-03-15 | JCM 5805 |
Compositions comprising bacterial strains | 細菌株を含む組成物 | 4D Pharma Research Ltd | | Grant, G., Patterson, A. M., Mulder, I., Mccluskey, S., Raftis, E. | | 2019-163289 | 2019-09-26 | 2019-89328 | 2019-05-09 | JCM 7017 |
Liquid food composition and method for producing same | 液状食品組成物及びその製造方法 | Kikkoman Corp | キッコーマン株式会社 | Kawamoto, H., Kawashima, T., Ikari, N., Nakahara, T. | 河本 啓, 川島 忠臣, 碇 菜穂, 仲原 丈晴 | 2019-170378 | 2019-10-10 | 2019-62673 | 2019-03-28 | JCM 20101 |
Method for producing killed microorganism, and method for killing microorganism | 死菌化微生物の製造方法及び微生物を死菌化する方法 | Mitsui Chemicals Inc | 三井化学株式会社 | Takahashi, H., Kawana, M., Tateno, T. | 高橋 均, 川名 誠, 舘野 俊博 | 2019-176834 | 2019-10-17 | 2018-69488 | 2018-03-30 | JCM 3095 |
Method for producing amide compound | アミド化合物の製造方法 | Mitsui Chemicals Inc | 三井化学株式会社 | Tateno, T. | 舘野 俊博 | 2019-176835 | 2019-10-17 | 2018-69491 | 2018-03-30 | JCM 3095 |
Method for producing processed cells containing nitrile-hydratase and method for producing amide compound | ニトリルヒドラターゼを含む菌体処理物の製造方法及びアミド化合物の製造方法 | Mitsui Chemicals Inc | 三井化学株式会社 | Tanimoto, H., Sahara, K., Takahashi, H. | 谷本 寛子, 佐原 賢一, 高橋 均 | 2019-176836 | 2019-10-17 | 2018-69593 | 2018-03-30 | JCM 3095 |
Method for producing processed cells containing nitrile-hydratase and method for producing amide compound | ニトリルヒドラターゼを含む菌体処理物の製造方法及びアミド化合物の製造方法 | Mitsui Chemicals Inc | 三井化学株式会社 | Sahara, K., Tanimoto, H., Takahashi, H. | 佐原 賢一, 谷本 寛子, 高橋 均 | 2019-176837 | 2019-10-17 | 2018-69594 | 2018-03-30 | JCM 3095 |
Method for producing urolithin | ウロリチン類の製造方法 | Daicel Corp | 株式会社ダイセル | Yamamoto, H., Nakajima, M. | 山本 浩明, 中島 賢則 | 2019-180283 | 2019-10-24 | 2018-73984 | 2018-04-06 | JCM 16058 |
Composite body, and method for producing same | 複合体、及び複合体の製造方法 | Kyushu Univ | 国立大学法人九州大学 | Miura, Y., Cui, X. | 三浦 佳子, 崔 シン楠 | 2019-180833 | 2019-10-24 | 2018-75396 | 2018-04-10 | JCM 2414, JCM 5705 |
Elastin decomposition enzyme | エラスチン分解酵素 | Mitsubishi Corporation Life Sciences Ltd | 三菱商事ライフサイエンス株式会社 | Fujii, D., Mimura, A., Terauchi, M., Hirano, K., Eto, S., Iida, A. | 藤井 大樹, 見村 晃紀, 寺内 美結, 平野 啓太, 衛藤 晋一, 飯田 章博 | 2019-187269 | 2019-10-31 | 2018-82217 | 2018-04-23 | JCM 16226 |
Primer sets, kits and methods for detecting candida auris | カンジダ・アウリス検出用プライマーセット、カンジダ・アウリス検出キットおよびカンジダ・アウリスの検出方法 | Teikyo Univ | 学校法人帝京大学 | Makimura, K., Yamamoto, M., Alshahni Mohamed, M. | 槇村 浩一, 山本 美佳智, アレシャフニ ムハンマドマハディ | 2019-187360 | 2019-10-31 | 2018-86653 | 2018-04-27 | JCM 3762, JCM 12373, JCM 12453, JCM 15448 |
Klebsiella pneumoniae strain that induces inflammation in liver | 肝臓で炎症を誘導する、Klebsiella pneumoniae菌株 | Keio Gijuku | 学校法人慶應義塾 | Nakamoto, N., Sasaki, N., Aoki, A., Miyamoto, K., Sato, T., Kanai, T., | 中本 伸宏, 佐々木 伸雄, 青木 亮, 宮本 健太郎, 佐藤 俊朗, 金井 隆典 | 2019-187416 | 2019-10-31 | 2019-80978 | 2019-04-22 | JCM 1662, JCM 1663, JCM 1664, JCM 20034, JCM 20348, JCM 20507, JCM 20694 |
Method for producing legionella bacteria medium | レジオネラ属細菌用培地の製造方法 | JNC Corp | JNC株式会社 | Teramura, H. | 寺村 哉 | 2019-201557 | 2019-11-28 | 2018-97206 | 2018-05-21 | JCM 7571 |
Method for producing manganese carbonate fine particles, using bacteria | 細菌を用いた炭酸マンガン微粒子の製造方法 | Sagami Chemical Research Institute | 公益財団法人相模中央化学研究所 | Hatayama, K. | 畑山 耕太 | 2019-201579 | 2019-11-28 | 2018-98364 | 2018-05-23 | JCM 1353, JCM 4364, JCM 21105 |
Immunostimulating composition and cytokine production promoting composition | 免疫賦活用組成物及びサイトカイン産生促進用組成物 | Kikkoman Corp, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Univ Chiba Nat Univ Corp | キッコーマン株式会社, 国立研究開発法人産業技術総合研究所, 国立大学法人千葉大学 | Kawashima, T., Ikari, N., Tsuji, N., Hishiki, H., Shimojo, N. | 川島 忠臣, 碇 菜穂, 辻 典子, 菱木 はるか, 下条 直樹 | 2019-201590 | 2019-11-28 | 2018-99088 | 2018-05-23 | JCM 5805, JCM 8797 |
Paracoccus denitrificans cell-attached material, product containing the same, and method for producing the same | パラコッカス・デニトリフィカンス細胞付着材料及びそれを含む製品、並びにそれらの製造方法 | Univ of Tsukuba | 国立大学法人 筑波大学 | Nomura, N., Utada Andrew, S., Morinaga, K., | 野村 暢彦, ウタダ アンドリュー シンイチ, 森永 花菜 | 2019-208383 | 2019-12-12 | 2018-105163 | 2018-05-31 | JCM 7686, JCM 21484 |
Flavoring agent for beverage and flavoring agent for food | 飲料用香料及び食品用香料 | Taiyo Corp | 大洋香料株式会社 | Goto, M., Maeda, D., Yamaoka, M., Aoishi akihiro, , | 後藤 正和, 前田 大輔, 山岡 優, 青石 晃宏 | 2019-208508 | 2019-12-12 | 2019-104029 | 2019-06-03 | JCM 1112 |
Production of oligosaccharides | オリゴ糖類の製造 | Jennewein Biotechnologie GmbH | | Jennewein, Stefan | | 2019-213552 | 2019-12-19 | 2019-152682 | 2019-08-23 | JCM 1254 |
Production of oligosaccharides | オリゴ糖類の製造 | Jennewein Biotechnologie GmbH | | Jennewein, Stefan | | 2019-213553 | 2019-12-19 | 2019-152702 | 2019-08-23 | JCM 1254 |
Agent for inhibiting entry of periodontal disease bacteria into gingival tissue cell | 歯肉組織細胞への歯周病菌の侵入抑制剤 | Kobayashi Pharmaceutical Co Ltd, Nippon Zettoc Co Ltd | 小林製薬株式会社, 日本ゼトック株式会社 | Kuramitsu, S., Hasegawa, T., Okamoto, H., Hasegawa, Y., Inagaki, M., | 倉光 祥平, 長谷川 友美, 岡本 浩明, 長谷川 嘉宣, 稲垣 みずき | 2019-214538 | 2019-12-19 | 2018-113466 | 2018-06-14 | JCM 12257 |
Drug-resistant microbe and variant microbe disinfectant containing chlorous acid aqueous solution | 亜塩素酸水含有薬剤耐性菌および改良型細菌殺傷剤 | Honbu Sankei Co Ltd | 本部三慶株式会社 | Goda, Hisataka | 合田 学剛 | 2019-214602 | 2019-12-19 | 2019-149830 | 2019-08-19 | JCM 2013 |
Glycoside production method | 配糖体の製造方法 | Institute of National Colleges of Technology Japan, Nissei Bio KK | 独立行政法人国立高等専門学校機構, 日生バイオ株式会社 | Ueda, M., Sato, H. | 上田 誠, 佐藤 浩志 | 2019-216633 | 2019-12-26 | 2018-115568 | 2018-06-18 | JCM 13254, JCM 16209, JCM 20371, JCM 20728, JCM 21505, JCM 21822 |
Bathing composition | 入浴用組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Odamaki, T., Mitsuyama, E., | 小田巻 俊孝, 密山 恵梨 | 2019-218280 | 2019-12-26 | 2018-114998 | 2018-06-15 | JCM 1217, JCM 1254 |
Anti-Helicobacter pylori agent | 抗ピロリ菌剤 | Toyo Kosei Seiyakusho Co Ltd | 株式会社東洋厚生製薬所 | Wajima, M. | 輪嶋 将一 | 6343851 | 2018-06-20 | 2017-156951 | 2017-07-28 | JCM 12093 |
Tomato seasoning, method for producing tomato seasoning, and method for suppressing both reduction of antibacterial property of tomato seasoning and reduction of sweetness at the same time | トマト調味料、トマト調味料の製造方法、及びトマト調味料の抗菌性低下抑制と甘味の低下抑制を両立する方法 | Kagome Co Ltd | カゴメ株式会社 | Hikawa, T., Tsukazoe, S., | 氷川 貴大, 塚副 成 | 6557769 | 2019-08-07 | 2018-192323 | 2018-10-11 | JCM 1059 |
Method for culturing lactic acid bacteria | 乳酸菌の培養方法 | Meiji Co Ltd, The School Corporation Kansai University | 株式会社明治, 学校法人 関西大学 | Kawai, M., Yamasaki, S., Katakura, Y., Tsuchiya, A. | 河合 美桜, 山崎 思乃, 片倉 啓雄, 土屋 麻美 | WO2019/027017 | 2019-02-07 | PCT/JP2018/029124 | 2018-08-02 | JCM 1112, JCM 1131 |
Microorganism capable of producing aromatic compound | 芳香族化合物を産生する微生物 | Osaka Research Instituteof Industrial Science and Technology | 地方独立行政法人大阪産業技術研究所 | Koma, D., Ohmoto, T., Yamanaka, H., Moriyoshi, K. | 駒大輔, 大本 貴士, 山中 勇人, 森芳 邦彦 | WO2019/030808 | 2019-02-14 | PCT/JP2017/028650 | 2017-08-07 | JCM 20644 |
mecA gene amplification primer pair, mecA gene detection kit and mecA gene detection method | mecA遺伝子増幅用プライマーペア、mecA遺伝子検出キット及びmecA遺伝子検出方法 | Mitsui Chemicals Inc | 三井化学株式会社 | Amano, K., Endo, A., Yanai, H., Tsuji, K., Morishige, T. | 天野 仰, 遠藤 絢子, 矢内 久陽, 辻 健太郎, 森重 敬 | WO2019/074091 | 2019-04-18 | PCT/JP2018/038072 | 2018-10-12 | JCM 2151, JCM 16555, JCM 31453 |
Novel compound having therapeutic activity against Mycobacterium avium complex infection, and method for producing same | マイコバクテリウム・アビウム複合感染症に対する治療活性を有する新規化合物及びその製造方法 | The Kitasato Institute, OP Bio Factory Co Ltd | 学校法人北里研究所, オーピーバイオファクトリー株式会社 | Tomoda, H., Koyama, N., Kanamoto, A., Hashimoto, J., Kozone, I. | 供田 洋, 小山 信裕, 金本 昭彦, 橋本 絢子, 小曽根 郁子 | WO2019/044941 | 2019-03-07 | PCT/JP2018/032048 | 2018-08-30 | JCM 6384, JCM 15430 |
Intestinal environment improvement composition and method for manufacturing same | 腸内環境改善用組成物及びその製造法 | Megmilk Snow Brand Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Fukudome, H., Ogawa, A., Yamaguchi, T., Adachi, N., Taguchi, Y., Li, J., Itoh, K., Kabuki, T., Sakai, F. | 福留 博文, 小川 哲弘, 山口 敏幸, 足立 典子, 田口 雄一, 李 娟, 伊藤 光太郎, 冠木 敏秀, 酒井 史彦 | WO2019/044960 | 2019-03-07 | PCT/JP2018/032088 | 2018-08-30 | JCM 1254, JCM 7004 |
Mutant glycine oxidase derived from thermophilic bacterium belonging to family bacillus, and method for producing same | バチルス科好熱細菌由来変異型グリシンオキシダーゼおよびその製造方法 | Nipro Corporation | ニプロ株式会社 | Kimura, Takashi, Tani, Yasushi | 木村 隆, 谷 泰史 | WO2019/050033 | 2019-03-14 | PCT/JP2018/033455 | 2018-09-10 | JCM 12893 |
Agent for inhibiting number of bacteria of genus fusobacterium and/or bacteria of genus sutterella | フソバクテリウム属細菌および/またはステレラ属細菌の菌数抑制剤 | B Food Science Co Ltd | 物産フードサイエンス株式会社 | Shinohara, M., Kadota, Y., Tochio, T. | 篠原 実可子, 門田 吉弘, 栃尾 巧 | WO2019/054396 | 2019-03-21 | PCT/JP2018/033742 | 2018-09-12 | JCM 1649 |
Amino acid quantification method and amino acid quantification kit | アミノ酸定量方法及びアミノ酸定量用キット | Ikeda Food Research Co Ltd | 池田食研株式会社 | Sato, D., Nakatsuka, T., Aoki, H., Kida, M., Yamada, K., Kaneko, S., Kugimiya, A. | 佐藤 大祐, 中柄 朋子, 青木 秀之, 喜田 幹子, 山田 健太, 金子 昌二, 釘宮 章光 | WO2019/065156 | 2019-04-04 | PCT/JP2018/033156 | 2018-09-07 | JCM 10099 |
Composition having physical strength improving effect and/or anti-fatigue effect | 体力向上作用及び抗疲労作用のうちの一以上の作用を有する組成物 | Keio University, Asahi Group Holdings Ltd | 学校法人慶應義塾, アサヒグループホールディングス株式会社 | Fukuda, S., Kano, C., Morita, H. | 福田 真嗣, 狩野 智恵, 森田 寛人 | WO2019/069735 | 2019-04-11 | PCT/JP2018/035295 | 2018-09-25 | JCM 5828 |
Muscle-building composition | 筋肉増量用組成物 | Morinaga Milk Industry Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Toda, K., Minami, J., Matsunaga, Y. | 戸田 一弥, 南 淳一, 松永 裕 | WO2019/087280 | 2019-05-09 | PCT/JP2017/039273 | 2017-10-31 | JCM 5820 |
Agent for preventing or treating small intestinal disorder induced by certain nsaids and ppi | 特定のNSAIDs及びPPI誘発性小腸障害の予防又は治療剤 | Biofermin Pharmaceutical Co Ltd | ビオフェルミン製薬株式会社 | Oikawa, Y., Tanaka, Y., Ohno, H., Shimakawa, M. | 及川 洋祐, 田中 良紀, 大野 裕史, 嶋川 真木 | WO2019/087841 | 2019-05-09 | PCT/JP2018/039157 | 2018-10-22 | JCM 1217, JCM 1222 |
Ostrich antibody for bacterial infectious diseases | 細菌感染症用ダチョウ抗体 | Ostrich Pharma KK | オーストリッチファーマ株式会社 | Tsukamoto, Y. | 塚本 康浩 | WO2019/088230 | 2019-05-09 | PCT/JP2018/040729 | 2018-11-01 | JCM 16554 |
Method for producing urolithins | ウロリチン類の製造方法 | Daicel Corporation | 株式会社ダイセル | Nakajima, Takanori, Yamamoto, Hiroaki | 中島 賢則, 山本 浩明 | WO2019/130681 | 2019-07-04 | PCT/JP2018/034916 | 2018-09-20 | JCM 12243, JCM 16058 |
Pharmaceutical composition using Lactobacillus sp. KCCM 11826P strain for preventing hyperphosphatemia and for treating chronic kidney disease and health functional food | ラクトバチルス属KCCM 11826P菌株を用いた高リン酸血症予防及び晩成腎臓疾患治療用の薬学組成物及び健康機能性食品 | Korea Food Research Institute, Catholic Kwandong University Industry Foundation | | Kim, H. J., Jang, H. W., Chin, Y.-W., Kang, W. K., Moon, S. J. | | 2019-514420 | 2019-06-06 | 2018-560908 | 2017-01-26 | JCM 1059 |
Lipopolysaccharide-regulated enteric bacteria and use thereof | リポ多糖制御性腸内細菌及びその用途 | Noster Inc. | Noster株式会社 | Yamashita, T., Emoto, T.,Yoshida, N. | 山下 智也, 江本 拓央, 吉田 尚史 | WO2019/156251 | 2019-08-15 | PCT/JP2019/004763 | 2019-02-08 | JCM 5826, JCM 13471, JCM 13472 |
Method for producing membrane vesicle composition | 膜小胞組成物の製造方法 | Yamada Bee Company, Inc. | 株式会社山田養蜂場本社 | Nakao, R., Yoshimasu, Y., Ikeda, T., Ikuta, T., Muroi, K. | 中尾 龍馬, 吉益 由莉, 池田 剛, 生田 智樹, 室井 康平 | WO2019/163785 | 2019-08-29 | PCT/JP2019/006134 | 2019-02-19 | JCM 16173 |
Animal feed additive and animal feed | 飼料用添加剤及び飼料 | Ajinomoto Co., Inc. | 味の素株式会社 | Uehara, A.,Nakagawa, K., Maekawa, M. | 上原 章敬, 中川 一輝, 前川 まゆみ | WO2019/177171 | 2019-09-19 | PCT/JP2019/011162 | 2019-03-18 | JCM 1057, JCM 1132, JCM 1207, JCM 1231, JCM 1390, JCM 5803, JCM 11019, JCM 11657 |
Bacterial identification method using RNA of sample bacteria, and kit therefor | 試料細菌のRNAを用いた細菌同定方法及びそのためのキット | Mitsui Chemicals, Inc. | 三井化学株式会社 | Morishige, T., Amano, K., Yanai, H., Endo, A., Tsuji, K. | 森重 敬, 天野 仰, 矢内 久陽, 遠藤 絢子, 辻 健太郎 | WO2019/189266 | 2019-10-03 | PCT/JP2019/013021 | 2019-03-26 | JCM 1649, JCM 5962 |
Agent for inhibiting reduction of viable lactic acid bacteria and milk component-free acidic beverage | 乳酸菌の生菌数の減少抑制剤および乳成分未含有酸性飲料 | Meiji Co.,Ltd. | 株式会社明治 | Ozaki, S. | 尾崎 悟 | WO2019/189321 | 2019-10-03 | PCT/JP2019/013111 | 2019-03-27 | JCM 5805 |
Method for culturing Equol-producing bacteria | エコール産生菌の培養方法 | Kabushiki Kaisha Yakult Honsha | 株式会社ヤクルト本社 | Sato, T., Moriyama, K., Tsuji, H. | 佐藤 直, 森山 薫, 辻 浩和 | WO2019/189388 | 2019-10-03 | PCT/JP2019/013241 | 2019-03-27 | JCM 1028 |
Enzyme derived from Paenibacillus pabuli and capable of producing galactooligosaccharide and method for producing galactooligosaccharide | Paenibacillus pabuli由来のガラクトオリゴ糖を製造可能な酵素、およびガラクトオリゴ糖を製造する方法 | Godo Shusei Co., Ltd. | 合同酒精株式会社 | Odaka, R., Baba, Y., Ogasawara, J., Yoshikawa, J. | 尾高 伶, 馬場 康浩, 小笠原 準季, 吉川 潤 | WO2019/194062 | 2019-10-10 | PCT/JP2019/013549 | 2019-03-28 | JCM 2507, JCM 11465, JCM 11466 |
Transformant of Coryneform bacterium and production method for useful compound using same | コリネ型細菌の形質転換体およびそれを用いる有用化合物の製造方法 | Research Institute of Innovative Technology for The Earth | 公益財団法人地球環境産業技術研究機構 | Inui, M., Hiraga, K., Suda, M., Kubota, T. | 乾 将行, 平賀 和三, 須田 雅子, 久保田 健 | WO2019/211937 | 2019-11-07 | PCT/JP2019/005902 | 2019-02-18 | JCM 1157, JCM 1558, JCM 2505, JCM 2506, JCM 9070, JCM 14202, JCM 18084, JCM 18461 |