JCM strains in patent publications in 2019

Title発明の名称Applicant出願人Inventor発明者Publication numberDate of publicationApplication numberDate of filingJCM strain No.
Compositions comprising bacterial strains細菌株を含む組成物4D Pharma Research LtdGrant, G., Patterson, A. M., Mulder, I., Mccluskey, S., Raftis, E.2019-18152019-01-102018-1689912018-09-10JCM 7017
Antibacterial agent, method for inhibiting the proliferation of Aeromonas bacteria, and method for treating and/or preventing Aeromonas bacterial infection of fish抗菌剤、アエロモナス属菌の増殖抑制方法、並びに魚類のアエロモナス属菌感染症を治療及び/又は予防するための方法Tsuchida Yuzo土田 裕三Makino, S., Watanabe, K., Kawabe, M., Onogi, M., Sakurai, D., Tsuchida, Y.牧野 壯一, 渡邉 邦友, 河辺 光郎, 大野木 学, 桜井 大輔, 土田 裕三2019-146892019-01-312017-1345062017-07-10JCM 2139, JCM 7675, JCM 7875, JCM 8187, JCM 8235
Novel gum arabic assimilating bifidobacteria新規アラビアガム資化性ビフィズス菌Kagoshima Univ, Morinaga Milk Ind Co Ltd国立大学法人鹿児島大学, 森永乳業株式会社Fujita, S., Odamaki, T., Horigome, A.藤田 清貴, 小田巻 俊孝, 堀米 綾子2019-172922019-02-072017-1383712017-07-14JCM 1217
Culture method of lactic acid bacteria乳酸菌の培養方法Meiji Co Ltd, Kansai Univ株式会社明治, 学校法人 関西大学Kawai, M., Yamasaki, S., Katakura, H., Tsuchiya, A.河合 美桜, 山崎 思乃, 片倉 啓雄, 土屋 麻美2019-302922019-02-282018-1462402018-08-02JCM 1112
Antibacterial agent, deodorant, and cosmetic for deodorant, containing cypress acidヒノキ酸を含有する抗細菌剤、消臭剤、及び消臭用化粧料Hida Sangyo KK, Gifu Prefecture飛騨産業株式会社, 岐阜県Tanahashi, M., Yokoyama, S., Adachi, Y.棚橋 光彦, 横山 慎一郎, 足立 良富2019-314552019-02-282017-1523032017-08-07JCM 1971, JCM 2414
Oil-in-water emulsion preparation containing bacterial cell wall skeleton component細菌細胞壁骨格成分を含有する水中油型エマルション製剤Japan Bcg Seizo KK日本ビーシージー製造株式会社Nakatani, A., Shibuya, Y., Chuma, Y., Sunakawa, J., Sato, Y.中谷 彰洋, 渋谷 幸広, 中馬 康志, 砂川 洵, 佐藤 仁尤2019-315482019-02-282018-2017892018-10-26JCM 2156
D-amino acid production methodD−アミノ酸の製造方法Meiji Co Ltd株式会社明治Ishida, J., Tsuchiya, A., Yamaguchi, M., Osada, T., Yahiro, T., Ohara, H.石田 淳也, 土屋 麻美, 山口 雅子, 長田 尭, 八尋 恒隆, 大原 浩樹2019-337062019-03-072017-1579032017-08-18JCM 1120, JCM 1173
Freshness-keeping packaging body or container鮮度保持包装体または容器Mitsui Chemicals Tohcello Inc三井化学東セロ株式会社Narita, J.成田 淳一2019-347952019-03-072018-2223282018-11-28JCM 1134
Lactic acid bacteria beverage乳酸菌入り飲料Suntory Holdings Ltdサントリーホールディングス株式会社Fukushima, E.福島 栄治2019-627472019-04-252017-1882922017-09-28JCM 1059, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1558
Novel Bacillus velezensis cjbv and antimicrobial composition containing the same新規なバチルス・ベレゼンシスCJBV及びそれを含む抗菌組成物CJ Cheiljedang CorpSeok, R. H., Jung, J. E., Ik, K. D.2019-699632019-05-092018-2299212018-12-07JCM 12575
Osteoblast fixing treating device on bone embedded metal material体内骨埋込金属材料上骨芽細胞定着処理装置AZ Co Ltd株式会社エーゼットSugano, T., Nakamura, K., Niwano, Y., Sasaki, K.菅野 太郎, 中村 圭祐, 庭野 吉己, 佐々木 啓一2019-764902019-05-232017-2065232017-10-25JCM 2434
Prophylactic agent for immune disease免疫疾患予防剤Snow Brand Milk Products Co Ltd雪印メグミルク株式会社Yamashita, M., Ukibe, K., Uenishi, K., Kadooka, Y.山下 舞亜, 浮辺 健, 上西 寛司, 門岡 幸男2019-776942019-05-232018-2440102018-12-27JCM 1002, JCM 1025, JCM 1112, JCM 1115, JCM 1120, JCM 1126, JCM 1131, JCM 1136, JCM 1173, JCM 1185, JCM 1248, JCM 2010, JCM 5805, JCM 5813, JCM 6124, JCM 6985, JCM 8572, JCM 8788, JCM 9696, JCM 11302, JCM 16167
Low calorie fruit juice or vegetable juice beverage低カロリー化果汁或いは野菜汁飲料Kirin Co Ltd, Nippon Origo KKキリン株式会社, 日本オリゴ株式会社Chikawa, S.市川 晋太郎2019-805902019-05-302019-436122019-03-11JCM 5546
Anaerobic treatment method of wastewater and microorganism preparation廃水の嫌気性処理方法及び微生物製剤Tokyo Institute of Technology, Yamanashi Kanzume Co Ltd国立大学法人東京工業大学, 山梨罐詰株式会社Nakasaki, K., Yamanashi, Y.中崎 清彦, 山梨 裕一郎2019-811492019-05-302017-2102692017-10-31JCM 12221, JCM 19320
Antibacterial agent抗菌剤Fancl Corp, Taiyo Kagaku Co Ltd株式会社ファンケル, 太陽化学株式会社Imasu, H., Kasama, Y.今須 寿晃, 笠間 勇輝2019-853362019-06-062017-2119022017-11-01JCM 1326
Flavor improving agent for beverage飲料用風味改善剤Taiyo Corp大洋香料株式会社Miyoshi, K., Inoue, R., Yamaoka, M., Nakade, K.三吉 和之, 井上 竜一, 山岡 優, 中出 啓一2019-882122019-06-132017-2183862017-11-13JCM 1002, JCM 1112, JCM 1134
Improved nitrile hydratase改良型ニトリルヒドラターゼMitsubishi Chemical Holdings Corp三菱ケミカル株式会社Kitahara, A., Akiyama, T., Wakamatsu, Y., Watanabe, F.北原 彩, 秋山 卓理, 若松 美紀, 渡辺 文昭2019-883262019-06-132019-289512019-02-21JCM 3095
Method for producing saccharide composition and saccharide composition糖組成物の製造方法及び糖組成物Nippon Shokuhin Kako Co Ltd日本食品化工株式会社Aizawa, K., Takagi, H.相沢 健太, 高木 宏基2019-924692019-06-202017-2267232017-11-27JCM 1194, JCM 1217, JCM 1275
β-D-glucopyranosyl-(1→1)-D-fructose and use thereforβ−D−グルコピラノシル−(1→1)−D−フルクトース及びその用途Nippon Shokuhin Kako Co Ltd日本食品化工株式会社Aizawa, K., Takagi, H.相沢 健太, 高木 宏基2019-943072019-06-202017-2267152017-11-27JCM 1194, JCM 1217, JCM 1275
Primer set capable of identifying nontuberculous mycobacteria 3 subspecies, and method of identifying nontuberculous mycobacteria 3 subspecies非結核性抗酸菌3亜種を識別できるプライマーセット、及び、非結核性抗酸菌3亜種の識別方法Japan Health Sciences Foundation公益財団法人ヒューマンサイエンス振興財団Hoshino, Y., Yoshida, M.星野 仁彦, 吉田 光範2019-974932019-06-242017-2327682017-12-04JCM 6388, JCM 15297, JCM 15299, JCM 15300, JCM 15656
Lactic acid bacteria, lactic acid bacteria fermented food and blood pressure control agent乳酸菌、乳酸菌発酵食品及び血圧調整剤National Agriculture and Food Research Organization, Toa Kasei Kk国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 東亜化成株式会社Kimoto, H., Moriya, N., Ohashi, Y., Amamiya, M.木元 広実, 守谷 直子, 大橋 慶丈, 雨宮 将宏2019-1034602019-06-272017-2390412017-12-13JCM 1149
Lactic acid bacteria, lactic acid bacteria fermented food and blood pressure control agent腸内細菌叢の細菌種組成異常の予防又は改善のための組成物MiZ Co Ltd, Osaka UnivMiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R.池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介2019-1082942019-07-042017-2424012017-12-19JCM 1649
Composition for preventing or inhibiting bacterial translocationバクテリアル・トランスロケーションの防止又は抑制のための組成物MiZ Co Ltd, Osaka UnivMiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R.池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介2019-1082952019-07-042017-2424712017-12-19JCM 1649
Composition for preventing or improving abnormality in bacterial strain composition of intestinal bacterial flora腸内細菌叢の細菌種組成異常の予防又は改善のための組成物MiZ Co Ltd, Osaka UnivMiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R.池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介2019-1165182019-07-182019-876392019-05-07JCM 1649
Composition for preventing or inhibiting bacterial translocationバクテリアル・トランスロケーションの防止又は抑制のための組成物MiZ Co Ltd, Osaka UnivMiZ株式会社, 国立大学法人大阪大学Ikeda, M., Shimizu, K., Ogura, Y., Hirano, S., Kurokawa, R.池田 光憲, 清水 健太郎, 小倉 裕司, 平野 伸一, 黒川 亮介2019-1165192019-07-182019-877482019-05-07JCM 1649
Whitening composition美白用組成物Plan Do See Medical KK, Osaka Research Institute of Industrial Science and Technologyプランドゥシー・メディカル株式会社,地方独立行政法人大阪産業技術研究所 Hattori, M., Donpou, M., Murakami, H., Kiso, T., Kiryu, T.服部 優親, 鈍寳 宗彦, 村上 洋, 木曽 太郎, 桐生 高明2019-1197242019-07-222018-26792018-01-11JCM 1012, JCM 1057, JCM 1105, JCM 1134, JCM 20024, JCM 20315
Method for producing antioxidant抗酸化物質の製造方法National Institute of Advanced Industrial Science and Technology国立研究開発法人産業技術総合研究所Morita, T., Saika, A., Fukuoka, T., Sato, T., Ushimaru, K.森田 友岳, 雜賀 あずさ, 福岡 徳馬, 佐藤 俊, 牛丸 和乗2019-1223082019-07-252018-56212018-01-17JCM 10318, JCM 16987
Manufacturing method of antibacterial agent, antibacterial agent, and antibacterial composition抗菌剤の製造方法、抗菌剤及び抗菌性組成物Jinno Institute学校法人 神野学園Nagai, S.永井  慎2019-1236802019-07-252018-41592018-01-15JCM 1246, JCM 2412, JCM 5676, JCM 10678
New lactonase新規ラクトナーゼDaicel Corp株式会社ダイセルOgawa, J., Kishino, S., Yamamoto, H., Kudou, M.小川 順, 岸野 重信, 山本 浩明, 工藤 眞丈2019-1263092019-08-012018-108602018-01-25JCM 12243
Novel enzyme agents, methods of making and uses thereof新規酵素剤、その製造方法およびその用途Nippon Shokuhin Kako Co Ltd日本食品化工株式会社Kanai, K., Takechi, N., Kimoto, Y.金井 研太, 竹地 紀昭, 木本 裕2019-1297162019-08-082018-123612018-01-29JCM 12489
Composition containing d-arginine and method for producing the sameD−アルギニンを含む組成物およびその製造方法Meiji Co Ltd株式会社明治Yamamoto, E., Watabe, R.山本 恵理, 渡部 玲子2019-1297582019-08-082018-150292018-01-31JCM 1059, JCM 5805, JCM 5818, JCM 16167
Method and kit for detecting gingipain producing microorganisms or Porphyromonas gingivalisジンジパインを産生する微生物又はジンジバリス菌を検出する方法及びキットKikkoman Corpキッコーマン株式会社Suzuki, S., Kurosawa, K., Sakagami, R., Kato, T.鈴木 繁哉, 黒澤 恵子, 阪上 了一, 加藤 太一郎2019-1499712019-09-122018-378842018-03-02JCM 8525, JCM 12257
Ergothioneine synthetic microorganisms, and method for producing ergothioneineエルゴチオネイン合成微生物、及びエルゴチオネインの製造方法Univ of Tsukuba, Hokkaido Univ国立大学法人 筑波大学, 国立大学法人北海道大学Otsu, I., Kono, Y., Tanaka, H., Otoshi, T., Sato, K.大津 厳生, 河野 裕介, 田中 尚志, 大利 徹, 佐藤 康治2019-1499722019-09-122018-380572018-03-02JCM 6386
Primer sets for detecting 1,4-dioxane-degrading bacteria and methods for detecting and quantifying 1,4-dioxane degrading bacteria1,4−ジオキサン分解菌検出用プライマーセットと、1,4−ジオキサン分解菌の検出・定量方法Taisei Corp, Osaka Univ, Kitasato Institute大成建設株式会社, 国立大学法人大阪大学, 学校法人北里研究所Yamamoto, T., Inoue, D., Ike, M., Sei, K.山本 哲史, 井上 大介, 池 道彦, , 清 和成2019-1500022019-09-122018-399632018-03-06JCM 1311, JCM 3205, JCM 3392, JCM 14343, JCM 16707
Bifidobacteria proliferation promoterビフィズス菌増殖促進剤Riken Vitamin Co Ltd理研ビタミン株式会社Yoshinaga, K., Murakami, K., Kubo, Y.吉永 恵子, 村上 桂, 久保 幸也2019-1515592019-09-122018-355622018-02-28JCM 1217
Coryneform bacterial transformant, and method for producing 2,3-butanediol using the sameコリネ型細菌形質転換体及びそれを用いる2,3−ブタンジオールの製造方法Research Institute of Innovative Technology for The EarthIdemitsu Kosan Co Ltd公益財団法人地球環境産業技術研究機構,出光興産株式会社 Inui, M., Jojima, T., Hiraga, K., Suda, M., Tanaka, Y.乾 将行, 城島 透, 平賀 和三, 須田 雅子, 田中 裕也2019-1543572019-09-192018-477442018-03-15JCM 2505
Method for producing ethylene and ethylene production apparatusエチレン生産方法およびエチレン製造装置Kumagai Gumi Co Ltd株式会社熊谷組Nakamura, T., Taniguchi, E.中村 孝道, 谷口 惠梨2019-1544352019-09-192019-412552019-03-07JCM 3863
Composting treatment accelerator and method for producing compostコンポスト化処理促進材及びコンポストの製造方法Tokyo Institute of TechnologyPenta Ocean Construction Co Ltd国立大学法人東京工業大学五洋建設株式会社 Nakasaki, K., Nakase, K., Arai, M.中崎 清彦, 中瀬 浩太, 荒井 正英2019-1566952019-09-192018-483672018-03-15JCM 2501, JCM 10668, JCM 10941
Composition for improving skin condition皮膚状態改善用組成物Kirin Co Ltdキリン株式会社Tsuji, R., Nanao, M., Fujii, T., Kokubo, K.辻 亮平, 七尾 宗龍, 藤井 敏雄, 小久保 健2019-1567932019-09-192018-483112018-03-15JCM 5805
Compositions comprising bacterial strains細菌株を含む組成物4D Pharma Research LtdGrant, G., Patterson, A. M., Mulder, I., Mccluskey, S., Raftis, E.2019-1632892019-09-262019-893282019-05-09JCM 7017
Liquid food composition and method for producing same液状食品組成物及びその製造方法Kikkoman Corpキッコーマン株式会社Kawamoto, H., Kawashima, T., Ikari, N., Nakahara, T.河本 啓, 川島 忠臣, 碇 菜穂, 仲原 丈晴2019-1703782019-10-102019-626732019-03-28JCM 20101
Method for producing killed microorganism, and method for killing microorganism死菌化微生物の製造方法及び微生物を死菌化する方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Takahashi, H., Kawana, M., Tateno, T.高橋 均, 川名 誠, 舘野 俊博2019-1768342019-10-172018-694882018-03-30JCM 3095
Method for producing amide compoundアミド化合物の製造方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Tateno, T.舘野 俊博2019-1768352019-10-172018-694912018-03-30JCM 3095
Method for producing processed cells containing nitrile-hydratase and method for producing amide compoundニトリルヒドラターゼを含む菌体処理物の製造方法及びアミド化合物の製造方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Tanimoto, H., Sahara, K., Takahashi, H.谷本 寛子, 佐原 賢一, 高橋 均2019-1768362019-10-172018-695932018-03-30JCM 3095
Method for producing processed cells containing nitrile-hydratase and method for producing amide compoundニトリルヒドラターゼを含む菌体処理物の製造方法及びアミド化合物の製造方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Sahara, K., Tanimoto, H., Takahashi, H.佐原 賢一, 谷本 寛子, 高橋 均2019-1768372019-10-172018-695942018-03-30JCM 3095
Method for producing urolithinウロリチン類の製造方法Daicel Corp株式会社ダイセルYamamoto, H., Nakajima, M.山本 浩明, 中島 賢則2019-1802832019-10-242018-739842018-04-06JCM 16058
Composite body, and method for producing same複合体、及び複合体の製造方法Kyushu Univ国立大学法人九州大学Miura, Y., Cui, X.三浦 佳子, 崔 シン楠2019-1808332019-10-242018-753962018-04-10JCM 2414, JCM 5705
Elastin decomposition enzymeエラスチン分解酵素Mitsubishi Corporation Life Sciences Ltd三菱商事ライフサイエンス株式会社Fujii, D., Mimura, A., Terauchi, M., Hirano, K., Eto, S., Iida, A.藤井 大樹, 見村 晃紀, 寺内 美結, 平野 啓太, 衛藤 晋一, 飯田 章博2019-1872692019-10-312018-822172018-04-23JCM 16226
Primer sets, kits and methods for detecting candida aurisカンジダ・アウリス検出用プライマーセット、カンジダ・アウリス検出キットおよびカンジダ・アウリスの検出方法Teikyo Univ学校法人帝京大学Makimura, K., Yamamoto, M., Alshahni Mohamed, M.槇村 浩一, 山本 美佳智, アレシャフニ ムハンマドマハディ2019-1873602019-10-312018-866532018-04-27JCM 3762, JCM 12373, JCM 12453, JCM 15448
Klebsiella pneumoniae strain that induces inflammation in liver肝臓で炎症を誘導する、Klebsiella pneumoniae菌株Keio Gijuku学校法人慶應義塾Nakamoto, N., Sasaki, N., Aoki, A., Miyamoto, K., Sato, T., Kanai, T.,中本 伸宏, 佐々木 伸雄, 青木 亮, 宮本 健太郎, 佐藤 俊朗, 金井 隆典2019-1874162019-10-312019-809782019-04-22JCM 1662, JCM 1663, JCM 1664, JCM 20034, JCM 20348, JCM 20507, JCM 20694
Method for producing legionella bacteria mediumレジオネラ属細菌用培地の製造方法JNC CorpJNC株式会社Teramura, H.寺村 哉2019-2015572019-11-282018-972062018-05-21JCM 7571
Method for producing manganese carbonate fine particles, using bacteria細菌を用いた炭酸マンガン微粒子の製造方法Sagami Chemical Research Institute公益財団法人相模中央化学研究所Hatayama, K.畑山 耕太2019-2015792019-11-282018-983642018-05-23JCM 1353, JCM 4364, JCM 21105
Immunostimulating composition and cytokine production promoting composition免疫賦活用組成物及びサイトカイン産生促進用組成物Kikkoman Corp, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Univ Chiba Nat Univ Corpキッコーマン株式会社, 国立研究開発法人産業技術総合研究所, 国立大学法人千葉大学Kawashima, T., Ikari, N., Tsuji, N., Hishiki, H., Shimojo, N.川島 忠臣, 碇 菜穂, 辻 典子, 菱木 はるか, 下条 直樹2019-2015902019-11-282018-990882018-05-23JCM 5805, JCM 8797
Paracoccus denitrificans cell-attached material, product containing the same, and method for producing the sameパラコッカス・デニトリフィカンス細胞付着材料及びそれを含む製品、並びにそれらの製造方法Univ of Tsukuba国立大学法人 筑波大学Nomura, N., Utada Andrew, S., Morinaga, K.,野村 暢彦, ウタダ アンドリュー シンイチ, 森永 花菜2019-2083832019-12-122018-1051632018-05-31JCM 7686, JCM 21484
Flavoring agent for beverage and flavoring agent for food飲料用香料及び食品用香料Taiyo Corp大洋香料株式会社Goto, M., Maeda, D., Yamaoka, M., Aoishi akihiro, ,後藤 正和, 前田 大輔, 山岡 優, 青石 晃宏2019-2085082019-12-122019-1040292019-06-03JCM 1112
Production of oligosaccharidesオリゴ糖類の製造Jennewein Biotechnologie GmbHJennewein, Stefan2019-2135522019-12-192019-1526822019-08-23JCM 1254
Production of oligosaccharidesオリゴ糖類の製造Jennewein Biotechnologie GmbHJennewein, Stefan2019-2135532019-12-192019-1527022019-08-23JCM 1254
Agent for inhibiting entry of periodontal disease bacteria into gingival tissue cell歯肉組織細胞への歯周病菌の侵入抑制剤Kobayashi Pharmaceutical Co Ltd, Nippon Zettoc Co Ltd小林製薬株式会社, 日本ゼトック株式会社Kuramitsu, S., Hasegawa, T., Okamoto, H., Hasegawa, Y., Inagaki, M.,倉光 祥平, 長谷川 友美, 岡本 浩明, 長谷川 嘉宣, 稲垣 みずき2019-2145382019-12-192018-1134662018-06-14JCM 12257
Drug-resistant microbe and variant microbe disinfectant containing chlorous acid aqueous solution亜塩素酸水含有薬剤耐性菌および改良型細菌殺傷剤Honbu Sankei Co Ltd本部三慶株式会社Goda, Hisataka合田 学剛2019-2146022019-12-192019-1498302019-08-19JCM 2013
Glycoside production method配糖体の製造方法Institute of National Colleges of Technology Japan, Nissei Bio KK独立行政法人国立高等専門学校機構, 日生バイオ株式会社Ueda, M., Sato, H.上田 誠, 佐藤 浩志2019-2166332019-12-262018-1155682018-06-18JCM 13254, JCM 16209, JCM 20371, JCM 20728, JCM 21505, JCM 21822
Bathing composition入浴用組成物Morinaga Milk Ind Co Ltd森永乳業株式会社Odamaki, T., Mitsuyama, E.,小田巻 俊孝, 密山 恵梨2019-2182802019-12-262018-1149982018-06-15JCM 1217, JCM 1254
Anti-Helicobacter pylori agent抗ピロリ菌剤Toyo Kosei Seiyakusho Co Ltd株式会社東洋厚生製薬所Wajima, M.輪嶋 将一63438512018-06-202017-1569512017-07-28JCM 12093
Tomato seasoning, method for producing tomato seasoning, and method for suppressing both reduction of antibacterial property of tomato seasoning and reduction of sweetness at the same timeトマト調味料、トマト調味料の製造方法、及びトマト調味料の抗菌性低下抑制と甘味の低下抑制を両立する方法Kagome Co Ltdカゴメ株式会社Hikawa, T., Tsukazoe, S.,氷川 貴大, 塚副 成65577692019-08-072018-1923232018-10-11JCM 1059
Method for culturing lactic acid bacteria乳酸菌の培養方法Meiji Co Ltd, The School Corporation Kansai University株式会社明治, 学校法人 関西大学Kawai, M., Yamasaki, S., Katakura, Y., Tsuchiya, A.河合 美桜, 山崎 思乃, 片倉 啓雄, 土屋 麻美WO2019/0270172019-02-07PCT/JP2018/0291242018-08-02JCM 1112, JCM 1131
Microorganism capable of producing aromatic compound芳香族化合物を産生する微生物Osaka Research Instituteof Industrial Science and Technology 地方独立行政法人大阪産業技術研究所Koma, D., Ohmoto, T., Yamanaka, H., Moriyoshi, K.駒大輔, 大本 貴士, 山中 勇人, 森芳 邦彦WO2019/0308082019-02-14PCT/JP2017/0286502017-08-07JCM 20644
mecA gene amplification primer pair, mecA gene detection kit and mecA gene detection methodmecA遺伝子増幅用プライマーペア、mecA遺伝子検出キット及びmecA遺伝子検出方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Amano, K., Endo, A., Yanai, H., Tsuji, K., Morishige, T.天野 仰, 遠藤 絢子, 矢内 久陽, 辻 健太郎, 森重 敬WO2019/0740912019-04-18PCT/JP2018/0380722018-10-12JCM 2151, JCM 16555, JCM 31453
Novel compound having therapeutic activity against Mycobacterium avium complex infection, and method for producing sameマイコバクテリウム・アビウム複合感染症に対する治療活性を有する新規化合物及びその製造方法The Kitasato Institute, OP Bio Factory Co Ltd学校法人北里研究所, オーピーバイオファクトリー株式会社Tomoda, H., Koyama, N., Kanamoto, A., Hashimoto, J., Kozone, I.供田 洋, 小山 信裕, 金本 昭彦, 橋本 絢子, 小曽根 郁子WO2019/0449412019-03-07PCT/JP2018/0320482018-08-30JCM 6384, JCM 15430
Intestinal environment improvement composition and method for manufacturing same腸内環境改善用組成物及びその製造法Megmilk Snow Brand Co Ltd雪印メグミルク株式会社Fukudome, H., Ogawa, A., Yamaguchi, T., Adachi, N., Taguchi, Y., Li, J., Itoh, K., Kabuki, T., Sakai, F.福留 博文, 小川 哲弘, 山口 敏幸, 足立 典子, 田口 雄一, 李 娟, 伊藤 光太郎, 冠木 敏秀, 酒井 史彦WO2019/0449602019-03-07PCT/JP2018/0320882018-08-30JCM 1254, JCM 7004
Mutant glycine oxidase derived from thermophilic bacterium belonging to family bacillus, and method for producing sameバチルス科好熱細菌由来変異型グリシンオキシダーゼおよびその製造方法Nipro Corporationニプロ株式会社Kimura, Takashi, Tani, Yasushi木村 隆, 谷 泰史WO2019/0500332019-03-14PCT/JP2018/0334552018-09-10JCM 12893
Agent for inhibiting number of bacteria of genus fusobacterium and/or bacteria of genus sutterellaフソバクテリウム属細菌および/またはステレラ属細菌の菌数抑制剤B Food Science Co Ltd物産フードサイエンス株式会社Shinohara, M., Kadota, Y., Tochio, T.篠原 実可子, 門田 吉弘, 栃尾 巧WO2019/0543962019-03-21PCT/JP2018/0337422018-09-12JCM 1649
Amino acid quantification method and amino acid quantification kitアミノ酸定量方法及びアミノ酸定量用キット Ikeda Food Research Co Ltd池田食研株式会社Sato, D., Nakatsuka, T., Aoki, H., Kida, M., Yamada, K., Kaneko, S., Kugimiya, A.佐藤 大祐, 中柄 朋子, 青木 秀之, 喜田 幹子, 山田 健太, 金子 昌二, 釘宮 章光WO2019/0651562019-04-04PCT/JP2018/0331562018-09-07JCM 10099
Composition having physical strength improving effect and/or anti-fatigue effect体力向上作用及び抗疲労作用のうちの一以上の作用を有する組成物Keio University, Asahi Group Holdings Ltd学校法人慶應義塾, アサヒグループホールディングス株式会社Fukuda, S., Kano, C., Morita, H.福田 真嗣, 狩野 智恵, 森田 寛人WO2019/0697352019-04-11PCT/JP2018/0352952018-09-25JCM 5828
Muscle-building composition筋肉増量用組成物Morinaga Milk Industry Co Ltd森永乳業株式会社Toda, K., Minami, J., Matsunaga, Y.戸田 一弥, 南 淳一, 松永 裕WO2019/0872802019-05-09PCT/JP2017/0392732017-10-31JCM 5820
Agent for preventing or treating small intestinal disorder induced by certain nsaids and ppi特定のNSAIDs及びPPI誘発性小腸障害の予防又は治療剤Biofermin Pharmaceutical Co Ltdビオフェルミン製薬株式会社Oikawa, Y., Tanaka, Y., Ohno, H., Shimakawa, M.及川 洋祐, 田中 良紀, 大野 裕史, 嶋川 真木WO2019/0878412019-05-09PCT/JP2018/0391572018-10-22JCM 1217, JCM 1222
Ostrich antibody for bacterial infectious diseases細菌感染症用ダチョウ抗体Ostrich Pharma KKオーストリッチファーマ株式会社Tsukamoto, Y.塚本 康浩WO2019/0882302019-05-09PCT/JP2018/0407292018-11-01JCM 16554
Method for producing urolithinsウロリチン類の製造方法Daicel Corporation株式会社ダイセルNakajima, Takanori, Yamamoto, Hiroaki中島 賢則, 山本 浩明WO2019/1306812019-07-04PCT/JP2018/0349162018-09-20JCM 12243, JCM 16058
Pharmaceutical composition using Lactobacillus sp. KCCM 11826P strain for preventing hyperphosphatemia and for treating chronic kidney disease and health functional foodラクトバチルス属KCCM 11826P菌株を用いた高リン酸血症予防及び晩成腎臓疾患治療用の薬学組成物及び健康機能性食品Korea Food Research Institute, Catholic Kwandong University Industry FoundationKim, H. J., Jang, H. W., Chin, Y.-W., Kang, W. K., Moon, S. J.2019-5144202019-06-062018-5609082017-01-26JCM 1059


Comments are closed.