Production method of glycogen phosphorylase formulation | グリコーゲンホスホリラーゼ製剤の製造方法 | National Agriculture And Food Research Organization, Morinaga Milk Ind Co Ltd | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 森永乳業株式会社 | Kitaoka, M., Shimizu, K. | 2017-000002 | 2017-01-05 | 2015-113748 | 2015-06-04 | JCM 1200, JCM 1205, JCM 1217 |
Catalyst for generating chlorine dioxide, manufacturing method of catalyst for generating chlorine dioxide and chlorine dioxide generation device | 二酸化塩素生成用触媒、二酸化塩素生成用触媒の製造方法、および、二酸化塩素生成装置 | Water Techno Kasai KK | 株式会社ウオーターテクノカサイ | Kasai, Y., Matsukane, T., Fukumoto, O. | 2017-000985 | 2017-01-05 | 2015-119658 | 2015-06-12 | JCM 5674 |
Oligonucleotide and primer pair used for detecting fungus belonging to genus Byssochlamys, and detection kit and detection method of fungus belonging to genus Byssochlamys | ビソクラミス属に属する菌の検出に用いられるオリゴヌクレオチド及びプライマー対、並びにビソクラミス属に属する菌の検出キット及び検出方法 | Aohata Corp, Prefectural Univ of Hiroshima | アヲハタ株式会社, 公立大学法人県立広島大学 | Arima, T., Kikoku, Y., Nakagawa, H. | 2017-006053 | 2017-01-12 | 2015-125301 | 2015-06-23 | JCM 1568, JCM 1575, JCM 1580, JCM 1740, JCM 12804, JCM 12805, JCM 12806, JCM 12808, JCM 12816, JCM 22713, JCM 22818, JCM 22819, JCM 22942 |
Method for producing fermentation product | 発酵物の製造方法 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Fujiwara, H., Seto, Y. | 2017-006097 | 2017-01-12 | 2015-128340 | 2015-06-26 | JCM 5805 |
Low temperature fermentative lactic acid bacterium, and method of producing fermented feed using low temperature fermentative lactic acid bacterium | 低温発酵性乳酸菌および低温発酵性乳酸菌を用いた発酵飼料の製造法 | Akita Prefecture,akita Jujo Kasei KK | 秋田県, 秋田十條化成株式会社 | Kimura, K., Takahashi, K., Kato, M., Watanabe, J., Sato, H., Tabata, M., Kato, M. | 2017-012052 | 2017-01-19 | 2015-130741 | 2015-06-30 | JCM 1096 |
Method for methylation of isopentenyl diphosphate and method for producing methylated isopentenyl diphosphate | イソペンテニル二リン酸のメチル化方法及びメチル化イソペンテニル二リン酸の製造方法 | RIKEN (The Institute of Physical & Chemical Research) | 国立研究開発法人理化学研究所 | Radhika, V., Ueda, N., Sakakibara, H. | 2017-012011 | 2017-01-19 | 2015-128999 | 2015-06-26 | JCM 6162 |
Aerobic production methods for 3-hydroxybutyric acid or salt thereof | 3−ヒドロキシ酪酸又はその塩の好気的生産方法 | Okinawa Pref Gov, Konan Kako KK | 沖縄県, 甲南化工株式会社 | Segara, H., Tokiwa, Y., Raku, T. | 2017-012117 | 2017-01-19 | 2015-134336 | 2015-07-03 | JCM 12237, JCM 14803, JCM 20633, JCM 20791 |
Prolyl tripeptidyl peptidase inhibitor | プロリルトリペプチジルペプチダーゼ阻害剤 | Josho Gakuen | 学校法人常翔学園 | Yoshimoto, T., Nakajima, Y., Nishimura, H., Ito, K., Agata, H. | 2017-019763 | 2017-01-26 | 2015-141260 | 2015-07-15 | JCM 12257 |
Clostridium difficile proliferation inhibitor | クロストリジウム・ディフィシル増殖阻害剤 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Toshimitsu, T., Ikegami, H., Ito, H. | 2017-019833 | 2017-01-26 | 2016-167531 | 2016-08-30 | JCM 1296 |
Carrier for mold detection, method for mold detection and kit for mold detection | カビ検出用担体、カビの検出方法、及びカビ検出用キット | Toyo Seikan Group Holdings Ltd | 東洋製罐グループホールディングス株式会社 | Isshiki, A. | 2017-029094 | 2017-02-09 | 2015-154195 | 2015-08-04 | JCM 1580, JCM 9863, JCM 10252 |
Blood uric acid level reducing agent | 血中尿酸値低減剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Arai, T., Seto, Y. | 2017-031102 | 2017-02-09 | 2015-153508 | 2015-08-03 | JCM 1120, JCM 1131, JCM 1222 |
Plasmacytoid dendritic cell inducer | 形質細胞様樹状細胞誘導剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Ogawa, T., Hosoya, T., Sakai, F. | 2017-031109 | 2017-02-09 | 2015-153961 | 2015-08-04 | JCM 1120 |
Fusarium head blight mycotoxin production inhibiting agent | 赤かび病菌かび毒産生抑制剤 | Nagoya Univ | 国立大学法人名古屋大学 | Kimura, M., Maeda, K., Nakajima, Y., Osada, H., Motoyama, T., Saito, S., Kondo, Y. | 2017-039649 | 2017-02-23 | 2015-160764 | 2015-08-18 | JCM 9873 |
Method for detecting Geobacillus stearothermophilus and primer pair for detecting Geobacillus stearothermophilus | ジオバチルス・ステアロサーモフィルスを検出する方法およびジオバチルス・ステアロサーモフィルス検出用プライマー対 | Toyo Institute of Food Technology | 公益財団法人東洋食品研究所 | Nakano, M. | 2017-051122 | 2017-03-16 | 2015-176614 | 2015-09-08 | JCM 9319, JCM 9320 |
Method for simultaneously detecting Moorella bacteria and Geobacillus bacteria and primer set for simultaneously detecting moorella bacteria and Geobacillus bacteria | モーレラ属菌およびジオバチルス属菌の同時検出方法、および、モーレラ属菌およびジオバチルス属菌の同時検出用プライマーセット | Toyo Institute of Food Technology | 公益財団法人東洋食品研究所 | Nakano, M. | 2017-051123 | 2017-03-16 | 2015-176615 | 2015-09-08 | JCM 9319, JCM 9320 |
Immunoglobulin a secretion promoter | 免疫グロブリンA分泌促進剤 | Wakayama Univ | 国立大学法人 和歌山大学 | Yamaguchi, M. | 2017-057174 | 2017-03-23 | 2015-184634 | 2015-09-18 | JCM 1192, JCM 1222, JCM 10602 |
Genetically modified cell and use method thereof | 遺伝的に改変された細胞及び前記細胞の使用方法 | Purac Biochem BV | ピュラック バイオケム ビー. ブイ | Wierckx, N.J.P., Schuurman, T.D.E., Kuijper C.S.M., Ruijssenaars, U.H.J. | 2017-060471 | 2017-03-30 | 2016-190165 | 2016-09-28 | JCM 2831 |
Cranial nerve cell proliferation promoter | 脳神経細胞増殖促進剤 | Shizuokaken Koritsu Daigaku Hojin, Mitsui Norin Co Ltd | 静岡県公立大学法人, 三井農林株式会社 | Umino, K., Hara, A., Takagaki, A. | 2017-061438 | 2017-03-30 | 2015-188944 | 2015-09-25 | JCM 9979 |
Method of detecting nucleic acid by hybridization | ハイブリダイゼーションによる核酸検出方法 | Toyo Seikan Group Holdings Ltd | 東洋製罐グループホールディングス株式会社 | Furukawa, S., Saruwatari, Y., Isshiki, A. | 2017-063760 | 2017-04-06 | 2015-196754 | 2015-10-02 | JCM 10258 |
Antibody production controller | 抗体産生調節剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Hosoya, T., Ogawa, T., Takagi, K., Sakai, F. | 2017-066047 | 2017-04-06 | 2015-189886 | 2015-09-28 | JCM 1120 |
Deoxycholic acid reducing agent | デオキシコール酸低減剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Arai, T., Seki, T., Seto, Y. | 2017-066086 | 2017-04-06 | 2015-193407 | 2015-09-30 | JCM 1120, JCM 1131, JCM 1132, JCM 2012 |
Deoxycholic acid reducing agent | デオキシコール酸低減剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Arai, T., Seki, T., Seto, Y. | 2017-066087 | 2017-04-06 | 2015-193409 | 2015-09-30 | JCM 1217 |
Method for the detection of microorganisms in food | 食品中の微生物の検出法 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Takahashi, N., Moriya, Y., Tsujimoto, Y. | 2017-070266 | 2017-04-13 | 2015-201061 | 2015-10-09 | JCM 1657, JCM 1665, JCM 2151, JCM 2152, JCM 7675, JCM 8725 |
Method for producing c4 dicarboxylate | C4ジカルボン酸の製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Kaneda, S. | 2017-075097 | 2017-04-20 | 2015-201959 | 2015-10-13 | JCM 5557 |
Oral composition for animals, prophylactic agent for periodontal disease for animals using the same and preventive agent for halitosis for animals | 動物用の口腔用組成物並びにそれを使用した動物用の歯周病予防剤及び動物用の口臭予防剤 | Sosin KK, Azabu Jui Gakuen | 株式会社 ソーシン | Watanabe, I., Asai, F., Kato, Y., Shirai, M. | 2017-075098 | 2017-04-20 | 2015-202002 | 2015-10-13 | JCM 13865 |
Method for producing C4 dicarboxylic acid | C4ジカルボン酸の製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Kaneda, S. | 2017-079644 | 2017-05-18 | 2015-211884 | 2015-10-28 | JCM 5557 |
Method for producing C4 dicarboxylic acid | C4ジカルボン酸の製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Kaneda, S. | 2017-079645 | 2017-05-18 | 2015-211885 | 2015-10-28 | JCM 5557 |
Packaged beverage containing indigestible dextrin | 難消化性デキストリン含有容器詰め飲料 | Kirin Beverage Corp, Kirin Co Ltd | キリンビバレッジ株式会社 | Amano, Y., Kuwabara, A., Wakabayashi, H. | 2017-079683 | 2017-05-18 | 2015-214342 | 2015-10-30 | JCM 5805 |
Preparation method for glutamic acid type L-amino acid | グルタミン酸系L−アミノ酸の製造法 | Ajinomoto Co Inc | 味の素株式会社 | Hirano, K., Hayashi, K., Takayashiki, H., Fukui, K. | 2017-079705 | 2017-05-18 | 2015-215052 | 2015-10-30 | JCM 1217 |
Fatty acid removal method | 脂肪酸の除去方法 | Amano Enzyme Inc | 天野エンザイム株式会社 | Ido, H., Shinoda, T., Mori, S. | 2017-080680 | 2017-05-18 | 2015-211923 | 2015-10-28 | JCM 1622 |
Methods of enhancing antigen-specific cytotoxic T-lymphocyte (CTL) and antibody production | 抗原に対する特異的な細胞傷害性T細胞(CTL)及び抗体産生を増強させる方法 | Kirin Co Ltd, Koiwai Nyugyo KK | キリン株式会社, 小岩井乳業株式会社 | Suzuki, H., Jonai, K., Fujiwara, D. | 2017-081838 | 2017-05-18 | 2015-209793 | 2015-10-26 | JCM 5805 |
Methods for enhancing immunostimulating activity of lactic acid bacteria | 乳酸菌の免疫賦活作用を増強する方法 | Kirin Co Ltd | キリン株式会社 | Kato, Y., Kanayama, M. | 2017-085975 | 2017-05-25 | 2015-220653 | 2015-11-10 | JCM 5805 |
Method for analyzing periodontitis pathogenic bacteria | 歯周病原因菌の分析方法 | Adtec KK | アドテック株式会社 | Itagaki, H., Kobayashi, K., Yamashita, Y., Kobayashi, Y. | 2017-093358 | 2017-06-01 | 2015-229639 | 2015-11-25 | JCM 12257 |
Sterilization method, and sterilization apparatus | 殺菌方法および殺菌装置 | Ushio Inc | ウシオ電機株式会社 | Naito, K., Tsuneki, T. | 2017-093390 | 2017-06-01 | 2015-231516 | 2015-11-27 | JCM 2152 |
Survival improver for lactic acid bacteria and/or bifidobacteria | 乳酸菌および/またはビフィズス菌の生残性向上剤 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Ochi, D., Kimura, K. | 2017-093441 | 2017-06-01 | 2016-241626 | 2016-12-13 | JCM 1131, JCM 10602 |
Red mold solanacearum mycotoxin generation inhibitor | 赤かび病菌かび毒産生抑制剤 | Nagoya Univ, Kanazawa Univ | 国立大学法人名古屋大学, 国立大学法人金沢大学 | Kimura, M., Maeda, K., Nakajima, Y., Nishiuchi, K., Miwa, A. | 2017-095370 | 2017-06-01 | 2015-226384 | 2015-11-19 | JCM 9873 |
Sugar uptake promoter | 糖取り込み促進剤 | Kobe Univ, Mitsui Norin Co Ltd | 国立大学法人神戸大学, 三井農林株式会社 | Ashida, H., Hara, A., Takagaki, A. | 2017-101010 | 2017-06-08 | 2015-238090 | 2015-12-04 | JCM 9979 |
Microorganisms selected based on guaiacol recognition ability and guaiacol-containing composition having microbial growth-promoting activity | グアイアコール認識性を指標に選抜した微生物と微生物増殖促進活性を有するグアイアコール含有組成物 | National Agriculture And Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Tono, M. | 2017-113034 | 2017-06-29 | 2017-64747 | 2017-03-29 | JCM 1149 |
External pharmaceutical composition for treating acne | ニキビ治療用外用医薬組成物 | Daiichi Sankyo Healthcare Co Ltd | 第一三共ヘルスケア株式会社 | Morimoto, Y., Iizuka, Y. | 2017-114769 | 2017-06-29 | 2015-248166 | 2015-12-21 | JCM 6425 |
Novel lactic acid bacteria for feed addition | 新規飼料添加用乳酸菌 | National Agriculture And Food Research Organization, Hiroshima Prefecture, Yukijirushi Shubyo KK | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 広島県, 雪印種苗株式会社 | Tono, M., Kono, Y., Fukuma, T., Kitamura, T., Honma, M. | 2017-118868 | 2017-07-06 | 2016-226916 | 2016-11-22 | JCM 1115 |
Method for producing fumaric acid | フマル酸の製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Noba, M., Koyama, S. | 2017-118873 | 2017-07-06 | 2016-248607 | 2016-12-22 | JCM 5557 |
Method for producing organic acid | 有機酸の製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Irie, Y., Koyama, S. | 2017-118874 | 2017-07-06 | 2016-248608 | 2016-12-22 | JCM 5557 |
Mutant Rhizopus bacteria | 変異リゾプス属菌 | Kao Corp | 花王株式会社 | Tsuboi, Y. | 2017-121184 | 2017-07-13 | 2016-184 | 2016-01-04 | JCM 5557 |
Production method of dihydroxy naphthalene | ジヒドロキシナフタレンの製造方法 | Kao Corp | 花王株式会社 | Iwasaki, T., Nishizawa, A., Nishi, T. | 2017-121203 | 2017-07-13 | 2016-1675 | 2016-01-07 | JCM 6157 |
Novel Bacillus velezensis CJBV and antimicrobial composition containing the same | 新規なバチルス・ベレゼンシスCJBV及びそれを含む抗菌組成物 | Cj Cheiljedang Corp | シージェイ チェイルジェダン コーポレイション | Ryu, H., Jeoun, E., Kang, D. | 2017-128574 | 2017-07-27 | 2017-22327 | 2017-02-09 | JCM 12575 |
Culture medium for microorganism detection | 微生物検出用培地 | JNC Corp | JNC株式会社 | Teramura, H., Iwasaki, M., Sota, K. | 2017-139981 | 2017-08-17 | 2016-22767 | 2016-02-09 | JCM 1665 |
Antimicrobial agent | 抗微生物剤 | Ibiden Co Ltd | イビデン株式会社 | Maeda, H., Hirose, N. | 2017-141164 | 2017-08-17 | 2016-21542 | 2016-02-08 | JCM 6473, JCM 20345 |
Oral composition | 口腔用組成物 | Nippon Zettoc Co Ltd | 日本ゼトック株式会社 | Inagaki, M. | 2017-145213 | 2017-08-24 | 2016-27821 | 2016-02-17 | JCM 5705 |
Composition for biological defense and use thereof | 生体防御用組成物及びその用途 | Niigata Univ, Chikuno Shokuhin Kogyo KK | 国立大学法人 新潟大学, 築野食品工業株式会社 | Taniguchi, M., Ochiai, A., Chikuno, T., Yamanaka, T. | 2017-149692 | 2017-08-31 | 2016-34926 | 2016-02-25 | JCM 5705, JCM 6473 |
Method for producing putrescine by bacterial mixed culture | バクテリア混合培養によるプトレッシン製造方法 | Kyodo Milk Industry Co Ltd | 協同乳業株式会社 | Kitada, Y., Matsumoto, M. | 2017-158434 | 2017-09-14 | 2014-148824 | 2014-07-22 | JCM 5491, JCM 5803 |
Carriers, methods and kits for detecting molds | カビ検出用担体、カビの検出方法、及びカビ検出用キット | Toyo Seikan Group Holdings Ltd | 東洋製罐グループホールディングス株式会社 | Otsu, T., Tanabe, S., Isshiki, A. | 2017-158470 | 2017-09-14 | 2016-45460 | 2016-03-09 | JCM 12808 |
Aldolase and use thereof | アルドラーゼおよびその用途 | Kagawa Univ, Josho Gakuen | 国立大学法人 香川大学, 学校法人常翔学園 | Sakuraba, H., Oshida, T., Oshima, T. | 2017-163852 | 2017-09-21 | 2016-49393 | 2016-03-14 | JCM 7785 |
Lactic acid bacterium for silage preparation and additive for silage preparation | サイレージ調製用乳酸菌及びサイレージ調製用添加剤 | Yukijirushi Shubyo KK | 雪印種苗株式会社 | Honma, M., Kitamura, T. | 2017-163877 | 2017-09-21 | 2016-50808 | 2016-03-15 | JCM 12183 |
Processes for producing oligosaccharides | オリゴ糖の製造方法 | National Agriculture And Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Kitaoka, M., Nishimoto, K. | 2017-163881 | 2017-09-21 | 2016-51259 | 2016-03-15 | JCM 1217 |
Bacterial flora for degradation of plant waste material, method of degrading plant waste material and fermented plant oil | 植物廃材料分解用菌叢、植物廃材料分解方法及び発酵植物性オイル | Contig I KK, Office M&k Co Ltd | 株式会社コンティグ・アイ, 有限会社オフィスM&K | Yamada, H. | 2017-169505 | 2017-09-28 | 2016-60553 | 2016-03-24 | JCM 1074, JCM 6825, JCM 7553, JCM 9488, JCM 10747, JCM 10748 |
Method of dissolving lignin | リグニンを分解する方法 | Institute of Physical & Chemical Research | 国立研究開発法人理化学研究所(松井南、菊地 淳、松本 朋子、土田 博子) | Matsui, M., Kikuchi, A., Matsumoto, T., Tsuchida, H. | 2017-169526 | 2017-09-28 | 2016-61804 | 2016-03-25 | JCM 22615, JCM 22733 |
Oral malodor inhibitory composition | 口臭抑制用組成物 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治(伊藤 聡美、澤崎 理子 長岡 誠二 北條 研一) | Ito, T., Sawazaki, M., Nagaoka, S., Hojo, K. | 2017-171610 | 2017-09-28 | 2016-59661 | 2016-03-24 | JCM 8532 |
MKP-1 inducer | MKP−1誘導剤 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Miyazaki, T., Baba, K., Sakai, F. | 2017-171616 | 2017-09-28 | 2016-60089 | 2016-03-24 | JCM 1120, JCM 1131 |
Bifidobacteria with serotonin excretion enhancing capacity | セロトニン分泌促進能力を有するビフィズス菌 | Nissin Foods Holdings Co Ltd | 日清食品ホールディングス株式会社 | Nagasaki, Y., Oki, A., Sunada, Y. | 2017-175949 | 2017-10-05 | 2016-64197 | 2016-03-28 | JCM 1217 |
Microorganism culture sheet, and method for manufacturing the same | 微生物培養シート及びその製造方法 | Dainippon Printing Co Ltd | 大日本印刷株式会社 | Baba, T., Nozawa, M., Saito, R., Ueki, T. | 2017-184771 | 2017-10-12 | 2017-143002 | 2017-07-24 | JCM 1657 |
Microorganism culture sheet, and method for manufacturing the same | 微生物培養シート及びその製造方法 | Dainippon Printing Co Ltd | 大日本印刷株式会社 | Baba, T., Nozawa, M., Saito, R., Ueki, T. | 2017-184772 | 2017-10-12 | 2017-143003 | 2017-07-24 | JCM 1657 |
Carrier for detecting lactic acid bacterium and method for detecting lactic acid bacterium | 乳酸菌検出用担体、及び乳酸菌の検出方法 | Toyo Seikan Group Holdings Ltd | 東洋製罐グループホールディングス株式会社 | Yamazaki, T., Isshiki, A. | 2017-189135 | 2017-10-19 | 2016-80149 | 2016-04-13 | JCM 1166, JCM 3825, JCM 11552, JCM 12534, JCM 13995, JCM 14279, JCM 14280, JCM 15039, JCM 15950, JCM 16155, JCM 16177, JCM 18084, JCM 18665, JCM 19617 |
Konjak composition, method for improving acid resistance of lactic acid bacteria and acid resistance improver | コンニャク組成物、乳酸菌の耐酸性向上方法及び耐酸性向上剤 | National Institute of Advanced Industrial Science And Technology, Miyukiya Fujimoto KK, Marumikoji Co Ltd | 国立研究開発法人産業技術総合研究所, 株式会社みゆきやフジモト, 有限会社まるみ麹本店 | Horie, S., Fujimoto, H., Yamabe, K. | 2017-195785 | 2017-11-02 | 2016-87329 | 2016-04-25 | JCM 8778 |
Interferon production inducer containing lactic acid bacteria | 乳酸菌を含むインターフェロン産生誘導剤 | Kirin Holdings Co Ltd, Koiwai Nyugyo KK | キリンホールディングス株式会社, 小岩井乳業株式会社 | Fujiwara, D., Jonai, K., Sugimura, S. | 2017-201984 | 2017-11-16 | 2017-127248 | 2017-06-29 | JCM 1002, JCM 1012, JCM 1017, JCM 1021, JCM 1022, JCM 1023, JCM 1028, JCM 1032, JCM 1034, JCM 1038, JCM 1053, JCM 1059, JCM 1109, JCM 1111, JCM 1112, JCM 1120, JCM 1130, JCM 1131, JCM 1132, JCM 1133, JCM 1134, JCM 1136, JCM 1149, JCM 1150, JCM 1155, JCM 1157, JCM 1158, JCM 1161, JCM 1163, JCM 1172, JCM 1180, JCM 1181, JCM 1192, JCM 1217, JCM 1229, JCM 1556, JCM 1558, JCM 2012, JCM 2026, JCM 2122, JCM 2123, JCM 2124, JCM 2769, JCM 5124, JCM 5686, JCM 5805, JCM 5812, JCM 5813, JCM 5814, JCM 5818, JCM 5885, JCM 5886, JCM 5890, JCM 8129, JCM 8131, JCM 8132, JCM 8133, JCM 8333, JCM 8334, JCM 8335, JCM 8336, JCM 8337, JCM 8338, JCM 8339, JCM 8340, JCM 8723, JCM 8730, JCM 8789, JCM 8790, JCM 8791, JCM 8792, JCM 8793, JCM 11040, JCM 12550, JCM 16167, JCM 20026, JCM 20076, JCM 20101, JCM 20128, JCM 20312, JCM 20314, JCM 20399, JCM 20459 |
Microorganism culture sheet, and method for manufacturing the same | 微生物培養シート及びその製造方法 | Dainippon Printing Co Ltd | 大日本印刷株式会社 | Baba, T., Nozawa, M., Saito, R., Ueki, T. | 2017-201986 | 2017-11-16 | 2017-143001 | 2017-07-24 | JCM 1657 |
Isomerase for amino sugar phosphate, DNA, expression vector, transformant, process for producing isomerase, and process for producing galactosamine-6-phosphate | アミノ糖リン酸の異性化酵素、DNA、発現ベクター、形質転換体、異性化酵素の製造方法、およびガラクトサミン−6−リン酸の製造方法 | National Institute of Advanced Industrial Science And Technology | 国立研究開発法人産業技術総合研究所 | Kawarabayashi, Y., Mohammad, D. | 2017-216930 | 2017-12-14 | 2016-113407 | 2016-06-07 | JCM 10545 |
Oligonucleotide | オリゴヌクレオチド | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Horigome, A., Odamaki, T. | 2017-216979 | 2017-12-14 | 2016-116578 | 2016-06-10 | JCM 1192, JCM 1194, JCM 1195, JCM 1200, JCM 1205, JCM 1210, JCM 1217, JCM 1222, JCM 1255, JCM 1260, JCM 1272, JCM 1275, JCM 7007, JCM 7016, JCM 7017, JCM 7019, JCM 7020, JCM 7096, JCM 10602 |
Monoclonal antibody against lactic acid bacteria | 乳酸菌に対するモノクローナル抗体 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Soejima, T., Iwabuchi, N. | 2017-226635 | 2017-12-28 | 2016-125442 | 2016-06-24 | JCM 1112, JCM 1120, JCM 1126, JCM 1149, JCM 1173, JCM 1185, JCM 1231, JCM 1248, JCM 2012 |
Novel promoter | 新規プロモーター | Kao Corporation | 花王株式会社 | Kaneda, J., Tsuboi, Y., Takahashi, F. | WO2017/022583 | 2017-02-09 | PCT/JP2016/071970 | 2016-07-27 | JCM 5557 |
Fermentation product of ergothioneine | エルゴチオネインの発酵生産 | Nagase & Co Ltd | 長瀬産業株式会社 | Nakatani, T., Kaetsu, K., Noguchi, Y. | WO2017/150304 | 2017-09-08 | PCT/JP2017/006619 | 2017-02-22 | JCM 18251 |
Agent for increasing intestinal butyric acid and proliferation agent for butyric acid-producing bacteria | 腸内酪酸増加剤および酪酸産生菌増殖剤 | B Food Science Co Ltd | 物産フードサイエンス株式会社 | Tochio, T., Konishi, K., Nakamura, S. | WO2017/159643 | 2017-09-21 | PCT/JP2017/010066 | 2017-03-14 | JCM 1134, JCM 1217, JCM 1291 |
Method for manufacturing flavorsome fermented dairy product and fermented dairy product manufactured using same | 風味の良好な発酵乳製品の製造方法、及び当該製造方法で製造された発酵乳製品 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Tsuchihashi, H., Komori, M., Morikawa, H., Saitou, M. | WO2017/026481 | 2017-02-16 | PCT/JP2016/073439 | 2016-08-09 | JCM 1134, JCM 1136 |
Butyric acid-producing bacterium | 酪酸産生菌 | Kabushiki Kaisha Yakult Honsha | 株式会社ヤクルト本社 | Takada, T., Kushiro, A. | WO2017/033925 | 2017-03-02 | PCT/JP2016/074497 | 2016-08-23 | JCM 1391, JCM 1404 |
Method for measuring ability to produce equol | エコール産生能の測定方法 | Kabushiki Kaisha Yakult Honsha | 株式会社ヤクルト本社 | Tsuji, H., Moriyama, K., Nomoto, K. | WO2017/073753 | 2017-05-04 | PCT/JP2016/082128 | 2016-10-28 | JCM 1118, JCM 1290, JCM 1296, JCM 1298, JCM 1471, JCM 9979, JCM 9981, JCM 10299, JCM 10300, JCM 10641, JCM 10643, JCM 11022, JCM 12494, JCM 14552, JCM 14553, JCM 14554, JCM 14555 |
Coryneform bacterial transformant and method for producing 4-aminobenzoic acid or salt thereof using same | コリネ型細菌形質転換体及びそれを用いる4−アミノ安息香酸又はその塩の製造方法 | Research Institute of Innovative Technology for The Earth, Sumitomo Bakelite Co Ltd | 公益財団法人地球環境産業技術研究機構, 住友ベークライト株式会社 | Inui, M., Hiraga, K., Suda, M., Kubota, T. | WO2017/146241 | 2017-08-31 | PCT/JP2017/007232 | 2017-02-24 | JCM 5827, JCM 9141, JCM 9489, JCM 10392, JCM 10555, JCM 12072, JCM 15295, JCM 16027 |
Transformant, and method for producing protocatechuic acid or salt thereof using same | 形質転換体及びそれを用いるプロトカテク酸又はその塩の製造方法 | Research Institute of Innovative Technology for The Earth, Sumitomo Bakelite Co Ltd | 公益財団法人地球環境産業技術研究機構, 住友ベークライト株式会社 | Inui, M., Hiraga, K., Suda, M., Kogure, T. | WO2017/169399 | 2017-10-05 | PCT/JP2017/007233 | 2017-02-24 | JCM 2802, JCM 3953, JCM 12072, JCM 12676, JCM 13832, JCM 20777, JCM 22282 |
Mutant of genus Rhizopus | 変異リゾプス属菌 | Kao Corporation | 花王株式会社 | Tsuboi, Y. | WO2017/135316 | 2017-08-10 | PCT/JP2017/003647 | 2017-02-01 | JCM 5557 |
Composition for preventing or treating metabolism disorders comprising Leuconostoc mesenteroides-producing exopolysaccharide as active ingredient | ロイコノストック メセンテロイデスが産生する菌体外多糖を有効成分として含む代謝異常の予防または治療用組成物 | Nitto Pharmaceutical Industries Ltd | 日東薬品工業株式会社 | Kimura, I., Yamamoto, K., Hisa, K. | WO2017/146213 | 2017-08-31 | PCT/JP2017/007137 | 2017-02-24 | JCM 6124 |
Method for controlling enzyme productivity of microorganisms | 微生物の酵素生産性を制御する方法 | Amano Enzyme Inc, National University Corporation Yamagata University | 天野エンザイム株式会社, 国立大学法人山形大学 | Minamitani, Y., Sugiura, T. | WO2017/146009 | 2017-08-31 | PCT/JP2017/006238 | 2017-02-20 | JCM 1465, JCM 10367 |
Antimicrobial composition | 抗菌性組成物 | National University Corporation Tokyo Medical and Dental University, Wako Filter Technology Co Ltd | 国立大学法人 東京医科歯科大学, 和興フィルタテクノロジー株式会社 | Miyazaki, Y., Kageshima, H., Saito, A. | WO2017/138476 | 2017-08-17 | PCT/JP2017/004157 | 2017-02-06 | JCM 15429 |
Method for producing mutant filamentous fungi | 変異糸状菌の製造方法 | Kao Corporation | 花王株式会社 | Tsuboi, Y. | WO2017/135317 | 2017-08-10 | PCT/JP2017/003648 | 2017-02-01 | JCM 5557 |
Composition for photodynamic therapy, treatment method, sterilization system, and method of operating sterilization system | 光線力学療法用組成物、殺菌システムおよび殺菌システムの作動方法 | Fujifilm Corporation, National University Corporation Asahikawa Medical University | 富士フイルム株式会社, 国立大学法人旭川医科大学 | Ogasawara, K., Nishigaki, J., Ohsaki, Y. | WO2017/135048 | 2017-08-10 | PCT/JP2017/001727 | 2017-01-19 | JCM 12093 |
Microorganism identification method | 微生物の識別方法 | Shimadzu Corporation, Meijo University, Aichi Science and Technology Foundation | 株式会社島津製作所, 学校法人名城大学, 公益財団法人科学技術交流財団 | Tamura, H., Yamamoto, N., Kato, T., Shima, K., Funatsu, S. | WO2017/168740 | 2017-10-05 | PCT/JP2016/060865 | 2016-03-31 | JCM 3919 |
Microorganism identification method | 微生物の識別方法 | Shimadzu Corporation, Meijo University, Aichi Science and Technology Foundation | 株式会社島津製作所, 学校法人名城大学, 公益財団法人科学技術交流財団 | Tamura, H., Yamamoto, N., Kato, T., Shima, K., Funatsu, S. | WO2017/168741 | 2017-10-05 | PCT/JP2016/060866 | 2016-03-31 | JCM 2527, JCM 2528, JCM 2529, JCM 14870 |
Microorganism identification method | 微生物の識別方法 | Shimadzu Corporation, Meijo University, Aichi Science and Technology Foundation | 株式会社島津製作所, 学校法人名城大学, 公益財団法人科学技術交流財団 | Tamura, H., Yamamoto, N., Kato, T., Shima, K., Funatsu, S. | WO2017/168742 | 2017-10-05 | PCT/JP2016/060867 | 2016-03-31 | JCM 17328 |
Composition for promoting interferon λ production and method for producing same | インターフェロンλ産生促進用組成物及びその製造方法 | Kikkoman Corporation, National Center for Global Health and Medicine, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology | キッコーマン株式会社, 国立研究開発法人国立国際医療研究センター, 国立研究開発法人産業技術総合研究所 | Yoshio, S., Kanto, T., Kawashima, T., Ikari, N., Tsuji, N. | WO2017/175774 | 2017-10-12 | PCT/JP2017/014153 | 2017-04-04 | JCM 5805, JCM 20101 |
Composition for oral cavity | 口腔用組成物 | Nippon Zettoc Co Ltd | 日本ゼトック株式会社 | Tsubokawa, S., Inagaki, M. | WO2017/199453 | 2017-11-23 | PCT/JP2016/080001 | 2016-10-07 | JCM 12257 |
Biosurfactant-producing recombinant microorganism | バイオサーファクタント産生組み換え微生物 | National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Toyobo Co Ltd | 国立研究開発法人産業技術総合研究所, 東洋紡株式会社 | Morita, T., Saika, A., Koike, H., Fukuoka, T., Kitamoto, D., Yamamoto, S., Kishimoto, T. | WO2017/208791 | 2017-12-07 | PCT/JP2017/018154 | 2017-05-15 | JCM 16987 |