Bifidobacteria proliferation promotor, and food product and pharmaceutical including the same | ビフィズス菌増殖促進剤、ならびにこれを含む食品および医薬品 | Fujita Gakuen, Minori Co Ltd, Wellneo Sugar Co Ltd | 学校法人藤田学園, 株式会社農, ウェルネオシュガー株式会社 | Hirooka, Y., Funasaka, K., Watanabe, A., Fuji, T., Tochio, T., Asahina, T., Hara, K., Kondo, N., Yamakawa, S., Hirabayashi, K. | 廣岡 芳樹, 舩坂 好平, 渡辺 彩子, 藤井 匡, 栃尾 巧, 朝比奈 学之, 原 和志, 近藤 修啓, 山川 早紀, 平林 克樹 | P2024-179871A | 2024-12-26 | P2023-99129 | 2023-06-16 | JCM 1192, JCM 1194, JCM 1209, JCM 1217, JCM 1222, JCM 1275, JCM 7046, JCM 7096, JCM 10602, JCM 15439, JCM 15918 |
Improved nitrile hydratase reactivity using aldehyde | アルデヒドによるニトリルヒドラターゼの反応性向上 | Mitsubishi Chemical Corp | 三菱ケミカル株式会社 | Yamaguchi, T., Hagitani, N., Kano, M., Tkanashi, K. | 山口 隆文, 萩谷 典史, 加納 誠, 高梨 一哉 | P2024-178359A | 2024-12-24 | P2024-165284 | 2024-09-24 | JCM 3095 |
Composition for reducing D-serine level | D−セリン濃度低減用組成物 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Obuchi, S., Tsukahara, T., Kada, S., Muraguchi, Y. | 大淵 俊, 塚原 拓也, 加田 茂樹, 牟田口 祐太 | P2024-177097A | 2024-12-19 | P2024-87757 | 2024-05-30 | JCM 1291, JCM 6515, JCM 12243, JCM 14986 |
Packed tea beverage with reduced gallate-type catechin, and method for producing the same | ガレート型カテキン類が低減した容器詰め茶飲料、及びその製造方法 | Kirin Holdings Co Ltd | キリンホールディングス株式会社 | Goto, T. | 後藤 武知 | P2024-176863A | 2024-12-19 | P2023-95703 | 2023-06-09 | JCM 5805 |
Method and kit for detecting membrane vesicle-producing bacteria | 膜小胞産生菌を検出するための方法及びキット | National Univ Corp Shizuoka Univ, Tohoku Univ | 国立大学法人静岡大学, 国立大学法人東北大学 | Tashiro, Y., Ono, K., Sato, Y. | 田代 陽介, 大野 一騎, 佐藤 雄介 | P2024-175770A | 2024-12-19 | P2023-93759 | 2023-06-07 | JCM 1090 |
Composition for the enhancement of propionic acid production | プロピオン酸産生増強用組成物 | National Agriculture And Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Takizawa, S., Magai, T., Fujimori, M. | 瀧澤 修平, 真貝 拓三, 藤森 美帆 | P2024-173709A) | 2024-12-12 | P2024-76930 | 2024-05-10 | JCM 1772, JCM 7528, JCM 15470 |
Crop production apparatus and production method | 農作物の製造装置および製造方法 | Inada Shunko Albano | 稲田 シュンコ アルバーノ | INADA, S. A. | 稲田 シュンコ アルバーノ | P2024-173273A | 2024-12-12 | P2023-91592 | 2023-06-02 | JCM 5801, JCM 9288 |
Novel antibiotic and method for producing the same | 新規な抗生物質及びその製造方法 | Keiogijuku, Institute of Microbial Chemistry | 慶應義塾, 公益財団法人微生物化学研究会 | Takahashi, D., Toshima, K., Makikawa, T., Igarashi, M., Ishizaki, Y. | 高橋 大介, 戸嶋 一敦, 牧川 巧, 五十嵐 雅之, 石崎 仁將 | P2024-172719A | 2024-12-12 | P2023-90620 | 2023-06-01 | JCM 6384 |
Composition for the growth of prevotella lacticifex | Prevotella lacticifex増殖用組成物 | National Agriculture and Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Magai, T., Kumagai, M | 真貝 拓三, 熊谷 真彦 | P2024-171728A | 2024-12-12 | P2023-88894 | 2023-05-30 | JCM 8529, JCM 34664 |
Growth inhibitor for bacteria, Staphylococcus aureus or Escherichia coli, barrier function improver for vaginal tissue, lactic acid bacterium-produced substance and preparation | 細菌、黄色ブドウ球菌又は大腸菌の増殖抑制剤、膣組織のバリア機能向上剤、乳酸菌生産物質及び製剤 | Sanyo Engineering & Construction Inc., Biojenomics Co., Ltd., | 株式会社サンテックビオズ, 株式会社バイオジェノミクス | Honda, H., Fuchigami, T. | 本多 英俊, 渕上 太郎 | P7598125 | 2024-12-11 | P2024-104369 | 2024-06-27 | JCM 1130, JCM 5343 |
Inhibitor of indole production by tryptophan indole-lyase | トリプトファンインドールリアーゼによるインドール生成の阻害剤 | Tohoku Univ, Jellice Co Ltd | 国立大学法人東北大学, ゼライス株式会社 | Nakayama, T., Oikawa, D., Abe, T., Kikuchi, K., Numata, T., Yamamoto, S., Matsumoto, A. | 中山 亨, 及川 大樹, 阿部 高明, 菊地 晃一, 沼田 徳暁, 山本 祥子, 松本 陽 | P2024-169964A | 2024-12-06 | P2023-86848 | 2023-05-26 | JCM 1658, JCM 1672 |
Bifidobacterium proliferation promoter, and food product and pharmaceutical preparation including the same | ビフィズス菌増殖促進剤、ならびにこれを含む食品および医薬品 | Fujita Gakuen, Minori Co Ltd, Wellneo Sugar Co Ltd | 学校法人藤田学園, 株式会社農, ウェルネオシュガー株式会社 | Hirooka, Y., Funasaka, K., Watanabe, A., Fuji, T., Tochio, T., Asahina, T., Hara, K., Kondo, N., Yamakawa, S., Hirabayashi, K. | 廣岡 芳樹, 舩坂 好平, 渡辺 彩子, 藤井 匡, 栃尾 巧, 朝比奈 学之, 原 和志, 近藤 修啓, 山川 早紀, 平林 克樹 | P2024-165869A | 2024-11-28 | P2023-82426 | 2023-05-18 | JCM 1209, JCM 1217, JCM 1222 |
Growth inhibitor for bacteria, Staphylococcus aureus or Escherichia coli, barrier function improver for vaginal tissue, lactic acid bacterium-produced substance and preparation | 細菌、黄色ブドウ球菌又は大腸菌の増殖抑制剤、膣組織のバリア機能向上剤、乳酸菌生産物質及び製剤 | Biojenomics Co., Ltd. | 株式会社バイオジェノミクス | Honda, H., Fuchigami, T. | 本多 英俊, 渕上 太郎 | P7584834 | 2024-11-18 | P2024-104380 | 2024-06-27 | JCM 1130, JCM 5343 |
Elastin decomposition enzyme | エラスチン分解酵素 | Mitsubishi Corporation Life Sciences Ltd | 三菱商事ライフサイエンス株式会社 | Fujii, D., Mimura, A., Terauchi, M., Hirano, K., Eto, S., Iida, A. | 藤井 大樹, 見村 晃紀, 寺内 美結, 平野 啓太, 衛藤 晋一, 飯田 章博 | P2024-159958A | 2024-11-08 | P2024-150346 | 2024-08-30 | JCM 16226 |
Fermented food and beverages | 発酵飲食品 | Tohoku Univ, Pokka Sappro Food & Beverage Ltd | 国立大学法人東北大学, ポッカサッポロフード&ビバレッジ株式会社 | Kitazawa, H., Nakada, S. | 北澤 春樹, 仲田 創 | P2024-158950A | 2024-11-08 | P2023-74607 | 2023-04-28 | JCM 5805, JCM 6124, JCM 20026 |
Transformed streptomyces bacteria and method for producing bioactive substance with C-P bond | 形質転換ストレプトマイセス属細菌およびC−P結合を有する生理活性物質の製造方法 | Idemitsu Kosan Co Ltd | 出光興産株式会社 | Matsui, T., Machida, Y., Kawabata, T., Yoshioka, S. | 松井 健史, 町田 裕樹, 川端 孝博, 吉岡 伸 | P2024-158713A | 2024-11-08 | P2023-74126 | 2023-04-28 | JCM 4977 |
Transformed streptomyces bacteria and method for producing bialaphos | 形質転換ストレプトマイセス属細菌およびビアラホスの製造方法 | Idemitsu Kosan Co Ltd, Kobe Univ | 出光興産株式会社, 国立大学法人神戸大学 | Matsui, T., Machida, Y., Kawabata, T., Yoshioka, S., Hasunuma, Y., Bamba, T., Yasueda, H. | 松井 健史, 町田 裕樹, 川端 孝博, 吉岡 伸, 蓮沼 誠久, 番場 崇弘, 安枝 寿 | P2024-158648A | 2024-11-08 | P2023-74009 | 2023-04-28 | JCM 4977 |
Transformed streptomyces bacteria and method for producing bialaphos and/or L-glufosinate | 形質転換ストレプトマイセス属細菌並びにビアラホスおよび/またはL−グルホシネートの製造方法 | Idemitsu Kosan Co Ltd | 出光興産株式会社 | Matsui, T., Machida, Y., Kawabata, T., Yoshioka, S. | 松井 健史, 町田 裕樹, 川端 孝博, 吉岡 伸 | P2024-158647A | 2024-11-08 | P2023-74004 | 2023-04-28 | JCM 4977 |
Transformed streptomyces bacteria and method for producing bioactive substance with C-P bond | 形質転換ストレプトマイセス属細菌およびC−P結合を有する生理活性物質の製造方法 | Idemitsu Kosan Co Ltd, Kobe Univ | 出光興産株式会社, 国立大学法人神戸大学 | Machida, Y., Matsui, T., Kawabata, T., Yoshioka, S., Hasunuma, Y., Bamba, T., Yasueda, H. | 町田 裕樹, 松井 健史, 川端 孝博, 吉岡 伸, 蓮沼 誠久, 番場 崇弘, 安枝 寿 | P2024-158624A | 2024-11-08 | P2023-73979 | 2023-04-28 | JCM 4977 |
Vector, genetically transformed actinomycete, method for producing protein, and promoter | ベクター、形質転換放線菌、タンパク質の製造方法、およびプロモーター | Idemitsu Kosan Co Ltd | 出光興産株式会社 | Matsui, T., Machida, Y., Kawabata, T. | 松井 健史, 町田 裕樹, 川端 孝博 | P2024-158618A | 2024-11-08 | P2023-73970 | 2023-04-28 | JCM 4977 |
Novel bacterium that contributes to mass production of propionic acid precursor substance | プロピオン酸前駆物質の大量生産に資する新規細菌 | National Agriculture And Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Magai, T. | 真貝 拓三 | P2024-153934A | 2024-10-29 | P2024-134140 | 2024-08-09 | JCM 6563, JCM 8958 |
Dendritic cell inos gene expression promoter, phylaxis agent and anti-inflammatory agent | 樹状細胞iNOS遺伝子発現促進剤、感染防御剤及び抗炎症剤 | Arsoa Keio Group Corp | 株式会社アルソア慧央グループ | Matsuzaki, C., Shiraishi, S., Yokota, S., Yamamoto, K., Chiou T.-Y., Takahashi, T. | 松崎 千秋, 白石 宗, 横田 伸一, 山本 憲二, 邱 泰瑛, 高橋 知也 | P2024-146748A | 2024-10-15 | P2024-10497 | 2024-01-26 | JCM 1149 |
Lactic acid bacteria for silage preparation | サイレージ調製用乳酸菌 | Nippon Shokuhin Kako Co Ltd, National Agriculture and Food Research Organization | 日本食品化工株式会社, 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Yamane, K., Takagi, H., Tono, M., Kobayashi, H., Kamizono, T. | 山根 健司, 高木 宏基, 遠野 雅徳, 小林 寿美, 神園 巴美 | P2024-142530A | 2024-10-11 | P2023-54689 | 2023-03-30 | JCM 1126 |
Novel composition for dephosphorylation of endotoxins | 内毒素脱リン酸化用組成物 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Kono, M., Kamuragi, T. | 河野 通生, 冠木 敏秀 | P2024-141674A | 2024-10-10 | P2023-53460 | 2023-03-29 | JCM 17834 |
Method for decomposing urethane resin | ウレタン樹脂の分解方法 | Mitsubishi Chemical Corp | 三菱ケミカル株式会社 | Fujisawa, K., Ono, F., Yamamoto, T. | 藤澤 和来, 大野 ふみ, 山本 恭士 | P2024-141597A | 2024-10-10 | P2023-53335 | 2023-03-29 | JCM 22258 |
Novel lactic acid bacterium for feed supplementation | 新規飼料添加用乳酸菌 | National Agriculture And Food Research Organization, Hiroshima Prefecture, Yukijirushi Shubyo KK | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 広島県, 雪印種苗株式会社 | Tono, M., Kobayashi, H., Yamane, M., Fukuma, T., Nishikawa, A., Kono, Y., Taniguchi, D., Abe, K., Honma, M., Kitamura, T., Sasaki, N. | 遠野 雅徳, 小林 寿美, 山根 瑞穂, 福馬 敬紘, 西川 明宏, 河野 幸雄, 谷口 大樹, 阿部 健太郎, 本間 満, 北村 亨, 佐々木 菜月 | P2024-139726A | 2024-10-09 | P2024-41158 | 2024-03-15 | JCM 12518 |
Method of using intestinal bacteria and method of isolating beneficial bacteria | 腸内細菌の利用方法及び有用菌の単離方法 | Biogenomics Co Ltd | 株式会社バイオジェノミクス | Honda, H., Akagi, K., Fuchigami, T. | 本多 英俊, 赤木 孝太郎, 渕上 太郎 | P2024-137760A | 2024-10-07 | P2024-30771 | 2024-02-29 | JCM 30893 |
Method of using intestinal bacteria, bacterial preservation solution and stool sampling kit | 腸内細菌の利用方法、細菌保存液及び糞便採取キット | Biogenomics Co Ltd | 株式会社バイオジェノミクス | Honda, H., Akagi, K., Fuchigami, T. | 本多 英俊, 赤木 孝太郎, 渕上 太郎 | P2024-137759A | 2024-10-07 | P2024-30764 | 2024-02-29 | JCM 30893 |
Human-derived bacteria that induce proliferation or accumulation of regulatory T cells | 制御性T細胞の増殖または集積を誘導するヒト由来細菌 | Univ Of Tokyo, Azabu Jui Gakuen | 国立大学法人 東京大学, 学校法人麻布獣医学園 | Honda, K., Arata, K., Tanoue, M., Hattori, S., Morita, H. | 本田 賢也, 新 幸二, 田之上 大, 服部 正平, 森田 英利 | P2024-129016A | 2024-09-26 | P2024-87782 | 2024-05-30 | JCM 1298 |
Methods of producing tomatidine and tomatidine-containing compositions | トマチジンの製造方法及びトマチジン含有組成物 | Kagome Co Ltd, Kyoto Univ | カゴメ株式会社, 国立大学法人京都大学 | Nakatani, T., Ogawa, J., Kishino, S. | 中谷 友樹, 小川 順, 岸野 重信 | P2024-128307A | 2024-09-24 | P2023-37230 | 2023-03-10 | JCM 1864, JCM 5546, JCM 5549, JCM 5638, JCM 5828, JCM 9496, JCM 22302 |
Therapeutic agent for mycosis resistant to azole antifungal agents caused by Candida auris or Cryptococcus neoformans | カンジダ・アウリス又はクリプトコッカス・ネオフォルマンスのアゾール系抗真菌剤耐性真菌症の治療薬 | Teikyo Univ | 学校法人帝京大学 | Kano, R., Yamada, T. | 加納 塁, 山田 剛 | P2024-124065A | 2024-09-12 | P2023-31979 | 2023-03-02 | JCM 15448 |
Improving growth of beneficial enteric bacteria using lactic acid bacteria | 乳酸菌を用いた有用腸内細菌の生育改善 | National Agriculture and Food Research Organization | 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 | Hagi, T., Nomura, S. | 萩 達朗, 野村 将 | P2024-123532A | 2024-09-12 | P2023-31034 | 2023-03-01 | JCM 1149 |
Agent for reducing Malassezia counts and agent for preventing or improving predetermined disease and unhealthy condition | マラセチア属菌の菌数抑制剤および所定の疾患ないし不健康状態を予防または改善する剤 | Bussan Food Science KK | 物産フードサイエンス株式会社 | Hosaka, H., Makita, R., Kadota, Y. | 保坂 浩貴, 牧田 玲奈, 門田 吉弘 | P2024-122292A | 2024-09-09 | P2023-29753 | 2023-02-28 | JCM 9199 |
Blood glucose improving agent | 血糖改善剤 | Kao Corp, Hirosaki Univ | 花王株式会社, 国立大学法人弘前大学 | Osato, N., Nakamichi, S., Maeda, H., Mori, K., Kinoshita, Y. | 大里 直樹, 中路 重之, 前多 隼人, 森 建太, 木下 佳大 | P2024-121661A | 2024-09-06 | P2023-28879 | 2023-02-27 | JCM 14655 |
Calcium ion elution method, carbon dioxide fixing method, and calcium carbonate production method | カルシウムイオン溶出方法、二酸化炭素の固定化方法、及び炭酸カルシウムの製造方法 | Univ of Tokyo, Idemitsu Kosan Co Ltd, Kitasato Institute, Nihon Kaisui KK | 国立大学法人 東京大学, 出光興産株式会社, 学校法人北里研究所, 株式会社日本海水 | Suzuki, M., Li Y,, Katsumata, S., Ueda, N., Yasumoto, T., Moriyasu, K., Yoshinare, T. | 鈴木 道生, リ イテイ, 勝又 聡, 植田 直幸, 安元 剛, 森安 賢司, 吉馴 太一 | P2024-106904A | 2024-08-08 | P2023-11392 | 2023-01-27 | JCM 1134 |
Method for detecting bacteria | 細菌の検出方法 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Hosozawa, K., Onishi, K., Kuroki, A. | 細澤 幸輔, 大西 薫, 黒木 杏理 | P2024-104237A | 2024-08-02 | P2023-8373 | 2023-01-23 | |
Drug resistant bacteria disinfectant containing chlorous acid water and improved bacteria disinfectant containing chlorous acid water | 亜塩素酸水含有薬剤耐性菌および改良型細菌殺傷剤 | Sankei Co Ltd | 三慶株式会社 | Aida, S. | 合田 学剛 | P2024-103678A | 2024-08-01 | P2024-89282 | 2024-05-31 | JCM 2013 |
Composition for improving intestinal environment and method for producing the same | 腸内環境改善用組成物及びその製造法 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Fukudome, H., Ogawa, T., Yamaguchi, T., Adachi, N., Taguchi, Y., Tao C., Ito, K., Kamuragi, T., Sakai, F. | 福留 博文, 小川 哲弘, 山口 敏幸, 足立 典子, 田口 雄一, 李 娟, 伊藤 光太郎, 冠木 敏秀, 酒井 史彦 | P2024-102174A | 2024-07-30 | P2024-72841 | 2024-04-26 | JCM 1254, JCM 7004 |
Bacteriophage, and pharmaceutical, food, beverage, supplement and feed each containing the same | バクテリオファージ、これを含有する医薬、食品、飲料、サプリメント及び飼料 | Mitsubishi Chemical Corp | 三菱ケミカル株式会社 | Togawa, N., Noda, Y., Hirata, H., Takase, M. | 外川 直之, 野田 悠太, 平田 拓, 高瀬 昌幸 | P2024-93186A | 2024-07-09 | P2022-209393 | 2022-12-27 | JCM 1298 |
Halophilic recombinant microbe capable of carboxylic acid production | カルボン酸生産能を有する好塩性の組換え微生物 | Asahi Kasei Corp | 旭化成株式会社 | Ushiki, A., Miyatake, R. | 牛木 章友, 宮武 令 | P2024-92581A | 2024-07-08 | P2022-208623 | 2022-12-26 | JCM 17055 |
Composition for oral cavity | 口腔用組成物 | Kao Corp | 花王株式会社 | Sato, Y. | 佐藤 佳昌 | P2024-91991A | 2024-07-05 | P2024-73721 | 2024-04-30 | JCM 5707 |
Bacterial adhesion inhibitor for metal dental medical devices, metal dental medical device and metal dental prosthesis | 金属製歯科医療機器用細菌付着抑制剤、金属製歯科医療機器及び金属製歯科補綴物 | Univ of Tokushima, Nof Corp | 国立大学法人徳島大学, 日油株式会社 | Yumoto, H., Akizuki, M., Murakami, K., Matsumoto, H., Matsuda, S., Harada, E. | 湯本 浩通, 秋月 皆人, 村上 圭史, 松本 遥, 松田 将, 原田 英治 | P2024-91009A | 2024-07-04 | P2022-207256 | 2022-12-23 | JCM 8532 |
Method for producing aglycone of C-glycoside | C−配糖体のアグリコン体の製造方法 | Daicel Corp | 株式会社ダイセル | Nakajima, M. | 中島 賢則 | P2024-89291A | 2024-07-03 | P2022-204564 | 2022-12-21 | JCM 32276 |
Novel bifidobacterial bacterium, composition including the bacterium, and composition for promoting proliferation of the bacterium | 新規ビフィドバクテリウム属細菌、および当該細菌を含む組成物、並びに当該細菌の増殖促進用の組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Hara, S., Odamaki, T. | 原 早紀子, 小田巻 俊孝 | P2024-83578A | 2024-06-21 | P2024-65243 | 2024-04-15 | JCM 1192 |
Method for detecting risk of drug-resistant bacteria colonization, using bacterial flora | 細菌叢を利用した薬剤耐性菌の定着リスクの検出方法 | Toyama Univ | 国立大学法人富山大学 | Morinaga, Y., Kawasuji, H., Yamamoto, Y. | 森永 芳智, 川筋 仁史, 山本 善裕 | P2024-82973A | 2024-06-20 | P2022-197217 | 2022-12-09 | JCM 10556, JCM 13265, JCM 13345, JCM 13406, JCM 13471, JCM 14987, JCM 16068, JCM 32126 |
Antibacterial agent | 抗菌剤 | Nippon Menaade Keshohin KK | 日本メナード化粧品株式会社 | Seki, H., Akaza, M., Sakaida, T. | 関 兵馬, 赤座 誠文, 坂井田 勉 | P2024-82709A | 2024-06-20 | P2022-196741 | 2022-12-09 | JCM 6425 |
Composition for enhancing D-serine levels | D−セリン濃度増強用組成物 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Tsukahara, T., Kada, S., Obuchi, S., Mutaguchi, Y. | 塚原 拓也, 加田 茂樹, 大淵 俊, 牟田口 祐太 | P2024-80650A | 2024-06-13 | P2023-200062 | 2023-11-27 | JCM 5707, JCM 5824, JCM 5826, JCM 5827, JCM 5828, JCM 6515, JCM 6553, JCM 9497, JCM 10188, JCM 11232, JCM 13286, JCM 13287, JCM 13288, JCM 13471, JCM 13472, JCM 17041, JCM 17463, JCM 17584, JCM 31256, JCM 31262, JCM 31264, JCM 31337, JCM 31340, JCM 31500, JCM 31915, JCM 32125 |
Composition for promoting antimicrobial peptide production | 抗菌ペプチド産生促進用組成物 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Obata, H., Kamuragi, T. | 小畠 英史, 冠木 敏秀 | P2024-79724A | 2024-06-11 | P2024-40721 | 2024-03-15 | JCM 1115, JCM 1126, JCM 1132 |
Microbe with ability to decompose formaldehyde and method for decomposing formaldehyde | ホルムアルデヒド分解能を有する微生物およびホルムアルデヒドの分解方法 | Utsunomiya Univ, Aion KK | 国立大学法人宇都宮大学, アイオン株式会社 | Nasuno, E., Kato, N., Imaizumi, Y., Kobune, S. | 奈須野 恵理, 加藤 紀弘, 今泉 好人, 小船 秀典 | P2024-76253A | 2024-06-05 | P2022-187737 | 2022-11-24 | JCM 9045 |
Immunomodulatory composition | 免疫調整用組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Kuhara, T. | 久原 徹哉 | P2024-75260A) | 2024-06-03 | P2022-186590 | 2022-11-22 | JCM 1217, JCM 31944 |
Packed sodium-containing beverage | 容器詰めナトリウム含有飲料 | Kirin Beverage Corp, Kirin Holdings Co Ltd | キリンビバレッジ株式会社, キリンホールディングス株式会社 | Kuwako, K., Watanabe, A., Yotsumoto, Y. | 桑子 和洋, 渡邊 明香, 四元 祐子 | P2024-74292A | 2024-05-30 | P2023-197764 | 2023-11-21 | JCM 5805 |
Packed sodium-containing beverage | 容器詰めナトリウム含有飲料 | Kirin Beverage Corp, Kirin Holdings Co Ltd | キリンビバレッジ株式会社, キリンホールディングス株式会社 | Kuwako, K., Watanabe, A., Yotsumoto, Y. | 桑子 和洋, 渡邊 明香, 四元 祐子 | P2024-74291A | 2024-05-30 | P2023-197763 | 2023-11-21 | JCM 5805 |
Sodium-containing packed beverage | 容器詰めナトリウム含有飲料 | Kirin Beverage Corp, Kirin Holdings Co Ltd | キリンビバレッジ株式会社, キリンホールディングス株式会社 | Kuwako, K., Watanabe, A., Yotsumoto, Y., Goto, T., Kumada, N. | 桑子 和洋, 渡邊 明香, 四元 祐子, 後藤 武知, 熊田 紀子 | P2024-74286A | 2024-05-30 | P2023-196101 | 2023-11-17 | JCM 5805 |
Packed sodium-containing beverage | 容器詰めナトリウム含有飲料 | Kirin Beverage Corp, Kirin Holdings Co Ltd | キリンビバレッジ株式会社, キリンホールディングス株式会社 | Kuwako, K., Watanabe, A., Yotsumoto, Y. | 桑子 和洋, 渡邊 明香, 四元 祐子 | P2024-74285A | 2024-05-30 | P2023-196100 | 2023-11-17 | JCM 5805 |
Composition for improving neurite outgrowth | 神経突起伸長改善用組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Wong C. B., Kuhara, T. | ヲン,チンブン, 久原 徹哉 | P2024-69369A | 2024-05-21 | P2024-36120 | 2024-03-08 | JCM 5820 |
Method for producing composition and method for producing food or drink | 組成物の製造方法及び飲食品の製造方法 | Daicel Corporation | 株式会社ダイセル | Mitsuhashi, K. | 三橋 和也 | P7484031 | 2024-05-15 | P2024-502221 | 2023-12-27 | JCM 12243 |
Functional distillate of yaeyama aoki | ヤエヤマアオキの機能性蒸留液 | Maekaho Sarasa, Saegusa Takahiro | 前嘉保 更咲, 三枝 隆裕 | Maekaho, S., Saegusa, T. | 前嘉保 更咲, 三枝 隆裕 | P2024-65938A | 2024-05-15 | P2022-175066 | 2022-10-31 | JCM 5157, JCM 5491, JCM 8525, JCM 18907 |
Method for extracting nucleic acid from spore-forming bacteria including spore, method for detecting spore-forming bacteria, and composition for detecting spore-forming bacteria | 芽胞を含む芽胞形成細菌の核酸抽出方法、芽胞形成細菌の検出方法および芽胞形成細菌の検出用組成物 | Toyo Institute of Food Technology | 公益財団法人東洋食品研究所 | Nakano, M. | 中野 みよ | P2024-62123 | 2024-05-09 | P2022-169913 | 2022-10-24 | JCM 1134, JCM 1290, JCM 1296, JCM 1297, JCM 1403, JCM 1408, JCM 2506, JCM 2507, JCM 2508, JCM 5805, JCM 6156, JCM 6285, JCM 7540, JCM 9073, JCM 9074, JCM 9075, JCM 9906, JCM 10046, JCM 11466, JCM 12307, JCM 13339, JCM 13438, JCM 14954, JCM 16418, JCM 20266, JCM 21713 |
Plasmalogen-containing composition, method for producing plasmalogen, culture medium for promoting plasmalogen synthesis, anti-inflammatory agent, anti-inflammatory oral composition, cognitive function improver, oral composition for improving cognitive functions, nerve cell death inhibitor, and oral composition for inhibiting nerve cell death | プラズマローゲン含有組成物、プラズマローゲンの製造方法、プラズマローゲン合成促進用培地、抗炎症剤、抗炎症用経口組成物、認知機能改善剤、認知機能改善用経口組成物、神経細胞死抑制剤及び神経細胞死抑制用経口組成物 | Rheology Kino Shokuhin Kenkyusho KK, Teijin Ltd | 株式会社 レオロジー機能食品研究所, 帝人株式会社 | Fujino, T., Mawatari, S., Niwase, S., Honjo, M., Imaizumi, K., Nakayama, Y. | 藤野 武彦, 馬渡 志郎, 庭瀬 紗明, 本庄 雅則, 今泉 啓一郎, 中山 保典 | P2024-59594A | 2024-05-01 | P2023-178573 | 2023-10-17 | JCM 1253, JCM 1255, JCM 1273, JCM 1275, JCM 7002, JCM 7003, JCM 7019, JCM 7045, JCM 7117, JCM 7124, JCM 7139, JCM 11340, JCM 11342, JCM 11345, JCM 11658 |
Method for producing 6-hydroxydaidzein | 6−ヒドロキシダイゼインの製造方法 | Daicel Corp | 株式会社ダイセル | Yamamoto, Y., Yamamoto, H. | 山本 侑平, 山本 浩明 | P2024-56920A | 2024-04-23 | P2024-22044 | 2024-02-16 | JCM 1395, JCM 1471, JCM 14657 |
Bacteriophage and use thereof | バクテリオファージ及びその利用 | Hiroshima Univ | 国立大学法人広島大学 | Komatsuzawa, H., Matsuo, M., Le Nguyen, T. M., Tanimoto, K., Sugai, K., Iwano, H., Fujiki, J., Sugai, M., Hisatsune, J. | 小松澤 均, 松尾 美樹, レ グエン トラ ミ, 谷本 幸太郎, 菅井 克仁, 岩野 英知, 藤木 純平, 菅井 基行, 久恒 順三 | P2024-53465A | 2024-04-15 | P2022-159774 | 2022-10-03 | JCM 12995 |
Compositions containing products of lactic acid bacteria, methods for producing equol, and methods for producing compositions containing products of lactic acid bacteria | 乳酸菌生産物質含有組成物、エクオール生成方法および乳酸菌生産物質含有組成物の製造方法 | Sumi Plus Co Ltd | 炭プラスラボ株式会社 | Yokoyama, I., Yokoyama, H., Watabe, S. | 横山 功, 横山 宏章, 渡部 晋三 | P2024-52922A | 2024-04-01 | P2024-30846 | 2024-02-29 | JCM 1131 |
Compositions containing products of lactic acid bacteria, methods for producing equol, and methods for producing compositions containing products of lactic acid bacteria | 乳酸菌生産物質含有組成物、エクオール生成方法および乳酸菌生産物質含有組成物の製造方法 | Sumi Plus Co Ltd | 炭プラスラボ株式会社 | Yokoyama, I., Yokoyama, H., Watabe, S. | 横山 功, 横山 宏章, 渡部 晋三 | P2024-52921A | 2024-04-12 | P2024-30844 | 2024-02-29 | JCM 1131 |
Beverage for sale in heated packages | 容器詰加温販売用飲料 | Kirin Holdings Co Ltd | キリンホールディングス株式会社 | Nakajima, M., Suzuki, M., Yotsumoto, Y., Yokoyama, K. | 中島 麻紀子, 鈴木 深保子, 四元 祐子, 横山 貴一 | P2024-52650A | 2024-04-11 | P2023-171075 | 2023-10-02 | JCM 5805 |
Beverage for sale in heated packages | 容器詰加温販売用飲料 | Kirin Holdings Co Ltd | キリンホールディングス株式会社 | Nakajima, M., Suzuki, M., Yotsumoto, Y., Yokoyama, K. | 中島 麻紀子, 鈴木 深保子, 四元 祐子, 横山 貴一 | P2024-52620A | 2024-04-11 | P2023-169043 | 2023-09-29 | JCM 5805 |
Composition for activating plasmacytoid dendritic cell | プラズマサイトイド樹状細胞活性化用組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Kato, K., Arai, S., Xuan, X. | 加藤 久美子, 新井 聡, 宣 旭 | P2024-49199A | 2024-04-09 | P2022-155520 | 2022-09-28 | JCM 5805 |
Oral flora improver | 口腔内菌叢改善剤 | Kao Corp | 花王株式会社 | Iso, Y., Tariki, T., Fujii, A. | 礒 百合絵, 田力 鉄平, 藤井 明彦 | P2024-46434A | 2024-04-03 | P2022-151827 | 2022-09-22 | JCM 8352 |
Composition for improving intestinal barrier | 腸管バリアの改善のための組成物 | Meiji Co Ltd | 株式会社明治 | Kobayashi, K., Yubihara, N. | 小林 杏輔, 指原 紀宏 | P2024-46233A | 2024-04-03 | P2022-151492 | 2022-09-22 | JCM 1002 |
Method for producing 3-phenylpropionic acid analogue compounds | 3−フェニルプロピオン酸類縁化合物の生産方法 | Maruzen Pharmaceut Co Ltd | 丸善製薬株式会社 | Awa, R., Nishitani, Y. | 阿波 里佳, 西谷 洋輔 | P2024-41842A | 2024-03-27 | P2024-344 | 2024-01-04 | JCM 7777 |
Inhibitor of phenol generation by 4-hydroxybenzoic acid decarboxylase | 4−ヒドロキシ安息香酸デカルボキシラーゼによるフェノール生成の阻害剤 | Tohoku Univ | 国立大学法人東北大学 | Nakayama, T., Oikawa, D., Abe, T., Katayama, T. | 中山 亨, 及川 大樹, 阿部 高明, 片山 高嶺 | P2024-41560A | 2024-03-27 | P2022-146439 | 2022-09-14 | JCM 1238, JCM 1465, JCM 1658 |
Akkermansia bacteria growth promoter | Akkermansia属細菌増殖促進剤 | Fancl Corp | 株式会社ファンケル | Sakai, Y., Ishida, Y., Yamazaki, A. | 坂井 友美, 石田 祐子, 山崎 愛理沙 | P2024-38952A | 2024-03-21 | P2022-143342 | 2022-09-08 | JCM 30893 |
Akkermansia bacteria growth promoter | Akkermansia属細菌増殖促進剤 | Fancl Corp | 株式会社ファンケル | Sakai, Y., Ishida, Y., Yamazaki, A. | 坂井 友美, 石田 祐子, 山崎 愛理沙 | P2024-38951A | 2024-03-21 | P2022-143341 | 2022-09-08 | JCM 30893 |
Bacteriophage infecting diabetes-inducing bacterium and use thereof | 糖尿病誘起細菌に感染するバクテリオファージ及びその用途 | National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, Ajinomoto Co Inc | 国立研究開発法人産業技術総合研究所, 味の素株式会社 | Kameyama, K., Tamaki, H., Kusada, H., Kamagata, Y. | 亀山 恵司, 玉木 秀幸, 草田 裕之, 鎌形 洋一 | P2024-33027A | 2024-03-13 | P2021-9193 | 2021-01-22 | JCM 13470 |
Sugar absorption promoting composition | 糖吸収促進用組成物 | Snow Brand Milk Products Co Ltd | 雪印メグミルク株式会社 | Miyazaki, T., Kono, M., Miyoshi, M. | 宮崎 忠昭, 河野 通生, 三好 雅也 | P2024-32856A | 2024-03-12 | P2024-8752 | 2024-01-24 | JCM 1002, JCM 1012, JCM 1112, JCM 1120, JCM 1126, JCM 1132, JCM 1136, JCM 1149, JCM 1192, JCM 1194, JCM 1200, JCM 1205, JCM 1217, JCM 1255, JCM 1275, JCM 2012, JCM 5805, JCM 6124, JCM 8130, JCM 9696, JCM 16167 |
Composition for activating plasmacytoid dendritic cells | プラズマサイトイド樹状細胞活性化用組成物 | Morinaga Milk Ind Co Ltd | 森永乳業株式会社 | Ri, I., Xuan, X., Arai, S. | 李 怡然, 宣 旭, 新井 聡 | P2024-31727A | 2024-03-07 | P2022-155444 | 2022-09-28 | JCM 5805 |
Antibacterial agent | 抗菌剤 | Nippon Menaade Keshohin KK | 日本メナード化粧品株式会社 | Seki, H., Okada, D., Akaza, M., Sakaida, T. | 関 兵馬, 岡田 大輝, 赤座 誠文, 坂井田 勉 | P2024-27638A | 2024-03-01 | P2022-130586 | 2022-08-18 | JCM 6425 |
Composition for inhibiting trypsin activity, containing, as active ingredient, bacteria belonging to genus Paraprevotella | Paraprevotella属に属する細菌を有効成分として含有する、トリプシン活性を抑制するための組成物 | Institute of Physical & Chemical Research | 国立研究開発法人理化学研究所 | Honda, K., Narishima, K., Watanabe, E., Obara, O., Kawashima, Y., Li, Y. | 本田 賢也, 成島 聖子, 渡辺 栄一郎, 小原 收, 川島 祐介, 李 優先 | P2024-26163A | 2024-02-28 | P2023-198897 | 2023-11-24 | JCM 14859, JCM 14860 |
Spray-dried sialyllactose | 噴霧乾燥シアリルラクトース | Chr. Hansen Hmo Gmbh | クリスチャン・ハンセン・ハーエムオー・ゲーエムベーハー | Jennewein, S. | イェンネワイン,シュテファン | P2024-23444A | 2024-02-21 | P2023-201732 | 2023-11-29 | JCM 1254 |
Method for producing γ-aminobutyric aaid | γ−アミノ酪酸の製造方法 | Otsuka Shokuhin KK | 大塚食品株式会社 | Isono, Y., Watanabe, H., Kumada, M. | 磯野 義員, 渡辺 久子, 熊田 雅史 | P2024-19906A | 2024-02-14 | P2022-122672 | 2022-08-01 | JCM 1059 |
Spray-dried 3-fucosyllactose | 噴霧乾燥3−フコシルラクトース | Chr. Hansen Hmo Gmbh | クリスチャン・ハンセン・ハーエムオー・ゲーエムベーハー | Jennewein, S. | イェンネワイン,シュテファン | P2024-16240A | 2024-02-06 | P2023-192885 | 2023-11-13 | JCM 1254 |
Method for producing functional substance | 機能性物質の製造方法 | Daicel Corp | 株式会社ダイセル | Hayashi, M. | 林 素子 | P2024-15191A | 2024-02-01 | P2023-205090 | 2023-12-05 | JCM 12243 |
Oral composition and method for producing the same, and method for inhibiting intraoral biofilm and floating bacteria | 口腔用組成物及びその製造方法、並びに口腔内バイオフィルム及び浮遊菌を抑制する方法 | Nippon Zettoc Co Ltd | 日本ゼトック株式会社 | Omura, K., Baba (Inagaki) , M., Morimoto, A. | 大村 幸平, 馬場(稲垣) みずき, 森本 紋奈 | P2024-8028A | 2024-01-19 | P2022-109519 | 2022-07-07 | JCM 5705 |
Agent for suppressing proliferation of bacteria, and cosmetic, quasi-drug, and pharmaceutical composition containing said agent, and method for suppressing proliferation of bacteria | 細菌の増殖抑制剤、それを含む化粧品、医薬部外品、及び医薬組成物、並びに細菌の増殖抑制方法 | Toyo Sugar Refining Co., Ltd. | 東洋精糖株式会社 | Handa, S., Hashizume, Y., Tandia, M. | 飯田 聡史, 橋爪 雄志, タンジャ マハマドゥ | WO-A1-2024/262189 | 20241226 | JP2024/017716 | 20240514 | JCM 5705, JCM 6425 |
Method for producing exopolysaccharide, and use of same | 菌体外多糖の製造方法、及びその利用 | Meiji Co., Ltd. | 株式会社明治 | Yamamoto, E., Tsuchiya, A. | 山本 恵理, 土屋 麻美 | WO-A1-2024/253180 | 20241212 | JP2024/020804 | 20240607 | JCM 1192 |
Lactic-acid-bacteria-containing non-alcoholic beer-flavored beverage | 乳酸菌含有ノンアルコールビールテイスト飲料 | Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | キリンホールディングス株式会社 | Yamamoto, T., Yotsumoto, Y., Suzuki, M., Takeo, A., Nakagawa, A. | 山本 貴之, 四元 祐子, 鈴木 深保子, 竹尾 麻恵, 中川 彩 | WO-A1-2024/253127 | 20241212 | JP2024/020501 | 20240605 | JCM 5805 |
A method of obtaining granular form of pigment from the microbial cells | | National Centre for Biological Sciences | | Badrinarayanan, A., Raghunathan, S., Moirangthem, S. | | WO-A1-2024/252417 | 20241212 | IN2024/050686 | 20240605 | JCM 30763 |
Drug for preventing or treating allergic diseases | アレルギー疾患予防・治療薬 | Kanagawa Institute of Industrial Science and Technology, Metagen, Inc., Metagen Therapeutics, Inc. | 地方独立行政法人神奈川県立産業技術総合研究所, 株式会社メタジェン, メタジェンセラピューティクス株式会社 | Fukuda, S., Nakato, G., Nakahara, T. | 福田 真嗣, 中藤 学, 中原 拓 | WO-A1-2024/248127 | 20241205 | JP2024/020020 | 20240531 | JCM 6515 |
Determination method, domestication agent, pet food, feed for domestic animals, domestication method, sociability improvement agent, and food product | 判定方法、家畜化剤、ペットフード、家畜動物の飼料、家畜化方法、社会性向上剤、及び食品 | Inter-University Research Institute Corporation Research Organization of Information and Systems | 大学共同利用機関法人情報・システム研究機構 | Koide, T., Biswa, B. B. | 小出 剛, ビシュワ ビーム バハドゥ | WO-A1-2024/242147 | 20241128 | JP2024/018885 | 20240522 | JCM 1120 |
Antimicrobial agent | 抗菌剤 | Teika Pharmaceutical Co., Ltd. | テイカ製薬株式会社 | Nomura, N., Yamakawa, T., Matsui, M. | 野村 伸彦, 山川 哲規, 松井 祐史 | WO-A1-2024/224747 | 20241031 | JP2024/004460 | 20240209 | JCM 9384 |
Composition for preventing or treating chemosensory disorder | 化学感覚障害の予防又は治療用組成物 | Nagasaki University, Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | 国立大学法人 長崎大学, キリンホールディングス株式会社 | Yamamoto, K., Mukae, H., Jonai, K., Tsuji, R. | 山本 和子, 迎 寛, 城内 健太, 辻 亮平 | WO-A1-2024/210119 | 20241010 | JP2024/013573 | 20240402 | JCM 5805 |
Antimicrobial polymer and antimicrobial polymer composition | 抗菌性重合体および抗菌性重合体組成物 | Shizuoka Institute of Science and Technology, Soken Chemical & Engineering Co., Ltd. | 学校法人静岡理工科大学, 綜研化学株式会社 | Kotsuchibashi, Y.,Goto, S., Yokokura, S., Shimizu, . | 小土橋 陽平, 後藤 修一, 横倉 精二, 清水 政一 | WO-A1-2024/202873 | 20241003 | JP2024/007373 | 20240228 | JCM 8702 |
Immunostimulating composition | 免疫賦活用組成物 | Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | キリンホールディングス株式会社 | Yazawa, K., Kokubo, T., Tanikawa, Y., Tsuji, R. | 谷澤 かみゆ, 小久保 健, 谷川 良恵, 辻 亮平 | WO-A1-2024/195814 | 20240926 | JP2024/010918 | 20240321 | JCM 1096, JCM 1174, JCM 1190, JCM 1205, JCM 1217, JCM 1222, JCM 1255, JCM 1717, JCM 5707, JCM 6125, JCM 6985, JCM 8573, JCM 9695, JCM 9698, JCM 9890, JCM 10602, JCM 11056, JCM 12533, JCM 15461, JCM 17295, JCM 30200 |
Dendritic cell activator | 樹状細胞活性化剤 | Kyushu University, National University Corporation, Mitsui Norin Co., Ltd. | 国立大学法人九州大学, 三井農林株式会社 | Tachibana, H., Tanaka, Y., Tomioka, R. | 立花 宏文, 田中 裕子, 冨岡 玲乃 | WO-A1-2024/176823 | 20240829 | JP2024/004033 | 20240207 | JCM 9979 |
Lactic acid bacteria and immunostimulant | 乳酸菌及び免疫賦活剤 | Ezaki Glico Co., Ltd. | 江崎グリコ株式会社 | Tsuruno, K., Mawatari, T. | 鶴野 圭悟, 馬渡 隆志 | WO-A1-2024/172046 | 20240822 | JP2024/004894 | 20240213 | JCM 5805 |
Inactivated vaccine preparation and infection prevention method | 不活化ワクチン製剤、並びに感染症予防方法 | Kyoritsu Seiyaku Corporation | 共立製薬株式会社 | Uchiyama, A., Hanaoka, N., Okada, H., Murakami, T., Miyadai, H. | 内山 藍, 花岡 直美, 岡田 洸, 村上 大雅, 宮台 英典 | WO-A1-2024/171316 | 20240822 | JP2023/005050 | 20230214 | JCM 10343 |
Method for improving flavor of food | 食品の風味を改善する方法 | Ajinomoto Co., Inc. | 味の素株式会社 | Kuroda, M., Mizuno, M., Katayama, K., Shimomura, M., Karakawa, S. | 黒田 素央, 水野 匡貴, 片山 邦章, 下村 杜人, 唐川 幸聖 | WO-A1-2024/162451 | 20240808 | JP2024/003375 | 20240201 | JCM 12072 |
Method for producing L-Glutamic acid | L−グルタミン酸の製造法 | Ajinomoto Co., Inc. | 味の素株式会社 | Yahagi, D., Hayashi, K., Okamoto, M., Maeda, M., Shimomura, M.,Tajima, Y. | 矢萩 大貴, 林 和之, 岡本 京, 前田 美代子, 下村 杜人, 田島 義教 | WO-A1-2024/162450 | 20240808 | JP2024/003374 | 20240201 | JCM 12072 |
Pharmaceutical composition for topical administration | 局所投与用の医薬組成物 | Japan as Represented by Director General of National Institute of Infectious Diseases, Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | 国立感染症研究所長が代表する日本国, キリンホールディングス株式会社 | Ishii, H., Matano, T., Jonai, K., Tsuji, R. | 石井 洋, 俣野 哲朗, 城内 健太, 辻 亮平 | WO-A1-2024/135856 | 20240627 | JP2023/046405 | 20231225 | JCM 5805 |
Enteral polyamine production agent | 腸内ポリアミン産生剤 | Fuji Oil Holdings Inc., Kinki University | 不二製油グループ本社株式会社, 学校法人近畿大学 | Kurihara, S., Hirano, K., Saito, T. | 栗原 新, 平野 啓太, 齋藤 努 | WO-A1-2024/135449 | 20240627 | JP2023/044388 | 20231212 | JCM 1059 |
Composition for maintaining health of intraoral environment or gums | 口腔内環境又は歯茎の健康を維持するための組成物 | Asahi Group Holdings, Ltd. | アサヒグループホールディングス株式会社 | Sakata, S. | 坂田 慎治 | WO-A1-2024/117190 | 20240606 | JP2023/042767 | 20231129 | JCM 1231 |
Packaged acidic beverage | 容器詰め酸性飲料 | Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | キリンホールディングス株式会社 | Suzuki, M., Yotsumoto, Y., Nakajima, M., Yokoyama, K. | 鈴木 深保子, 四元 祐子, 中島 麻紀子, 横山 貴一 | WO-A1-2024/117118 | 20240606 | JP2023/042524 | 20231128 | JCM 5805 |
Packaged Sugar-Free beverage | 容器詰め無糖飲料 | Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | キリンホールディングス株式会社 | Yokoyama, K., Yotsumoto, Y., Suzuki, M., Nakajima, M. | 横山 貴一, 四元 祐子, 鈴木 深保子, 中島 麻紀子 | WO-A1-2024/117116 | 20240606 | JP2023/042507 | 20231128 | JCM 5805 |
Microorganism having improved colonization properties in host and method for producing same | 宿主における定着性が向上した微生物およびその生産方法 | Bio Palette Co., Ltd. | 株式会社バイオパレット | Nakajima, K., Ueta, R., Tamiya, T., Kira, S., Okumura, R. | 中島 健介, 植田 亮, 田宮 大雅, 吉良 新太郎, 奥村 亮 | WO-A1-2024/096120 | 20240510 | JP2023/039714 | 20231102 | JCM 2413 |
Method for measuring number of cells of Lactococcus lactis in fermentation composition containing Lactococcus lactis and Streptococcus thermophilus | ラクトコッカス・ラクティス及びストレプトコッカス・サーモフィラスを含む発酵組成物におけるラクトコッカス・ラクティスの菌数測定方法 | Koiwai Dairy Products Co., Ltd., Kirin Holdings Kabushiki Kaisha | 小岩井乳業株式会社, キリンホールディングス株式会社 | Ueda, K., Fujita, J., Kuwahira, H. | 植田 一馬, 藤田 淳, 桑平 秀夫 | WO-A1-2024/095989 | 20240510 | JP2023/039175 | 20231031 | JCM 5805 |
Composition and method for inhibiting microbial growth in composition | 組成物及び組成物における微生物の増殖を抑制する方法 | Suntory Holdings Limited | サントリーホールディングス株式会社 | Katsube, M., Suzuki, T. | 勝部 諒, 鈴木 寿栄 | WO-A1-2024/080194 | 20240418 | JP2023/036137 | 20231004 | JCM 1290, JCM 7671 |
Antibacterial composition and method for determining administration of said antibacterial composition to subject | 抗菌組成物および該抗菌組成物の対象への投与を判定する方法 | JSR Corporation, Keio University | JSR株式会社, 慶應義塾 | Masuda, K., Aoto, Y., Isayama, J., Ishikawa, H., Goji, H., Watanabe, K., Kawasaki, H., Ito, Y., Amagai, M. | 増田 奏衣, 青戸 良賢, 諫山 純, 石川 英史, 五字 弘, 渡部 和人, 川崎 洋, 伊東 可寛, 天谷 雅行 | WO-A1-2024/063132 | 20240328 | JP2023/034260 | 20230921 | JCM 1766, JCM 12997 |
Prophylactic or preventive agent, antibacterial agent, and oral composition | 予防又は治療剤、抗菌剤、及び口腔用組成物 | Institute of Oriental Medical Science Co., Ltd. | 株式会社漢方医科学研究所 | Ohshiro, H., Nakajima, H., Mukai, K. | 大城日出男, 中島 宏, 向井 克之 | WO-A1-2024/057898 | 20240321 | JP2023/031000 | 20230828 | JCM 12257 |
Method for fermentatively producing L-glutamic acid derived from nitrogen molecule | 窒素分子を由来とするL−グルタミン酸の発酵製造方法 | Kikkoman Corporation, The University of Tokyo | キッコーマン株式会社, 国立大学法人 東京大学 | Yoshidome, D., Ito,Y., Yamashita, K., Hidaka, M., Matsuda, S., Nishiyama, M. | 吉留 大輔, 伊藤 有亮, 山下 湖奈, 日高 真誠, 松田 さおり, 西山 真 | WO-A1-2024/048661 | 20240307 | JP2023/031570 | 20230830 | JCM 1683, JCM 1687, JCM 12419, JCM 20966 |
Pretreatment method and mass spectrometry method | 前処理方法および質量分析方法 | Shimadzu Corporation, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology | 株式会社島津製作所, 国立研究開発法人産業技術総合研究所 | Teramoto, K., Sekiguchi, Y. | 寺本 華奈江, 関口 勇地 | WO-A1-2024/043304 | 20240229 | JP2023/030477 | 20230824 | JCM 1217 |
Composition for improving intestinal bacterial flora | 腸内細菌叢改善用組成物 | Meiji Co., Ltd. | 株式会社明治 | Ishida, J., Ichikawa, A., Negishi H. | 石田 淳也, 市川 愛弓, 根岸 紘生 | WO-A1-2024/043298 | 20240229 | JP2023/030455 | 20230824 | JCM 5825, JCM 9497, JCM 12392 |
Composition production method, oligosaccharide-containing composition obtained thereby, and utilization of said method and composition | 組成物の製造方法、それにより得られるオリゴ糖含有組成物、及びそれらの利用 | Meiji Co., Ltd. | 株式会社明治 | Ishida, J., Ichikawa, A. | 石田 淳也, 市川 愛弓 | WO-A1-2024/043297 | 20240229 | JP2023/030454 | 20230824 | JCM 12392 |
Matrix solution, mass spectrometry method, storage medium, and determination method | マトリックス溶液、質量分析方法、記憶媒体、判別方法 | Shimadzu Corporation | 株式会社島津製作所 | Teramoto, K. | 寺本 華奈江 | WO-A1-2024/034453 | 20240215 | JP2023/028052 | 20230801 | JCM 6425, JCM 6473, JCM 6495, JCM 18907, JCM 18908, JCM 18909, JCM 18910, JCM 18911, JCM 18912, JCM 18913, JCM 18914, JCM 18915, JCM 18916, JCM 18917, JCM 18918, JCM 18919, JCM 18920, JCM 18921, JCM 18922, JCM 18923, JCM 18924, JCM 18925, JCM 18926, JCM 18927 |