JCM strains in patent publications in 2010

Title発明の名称Applicant出願人InventorPublication numberDate of publicationApplication numberDate of filingJCM strain No.
Method for detecting thermotolerant bacterium耐熱性菌類の検出方法Kao Corp, Chiba Univ花王株式会社, 国立大学法人 千葉大学Hosoya, K., Nakayama, M., Tokuda, H., Yaguchi, T., Hiro, Y.JP2010-004876A2010-01-142009-1294752009-05-28JCM 12805
Method for detecting fungus belonging to genus neosartorya and aspergillus fumigatusネオサルトリア属に属する菌類及びアスペルギルスフミガタスの検出方法Kao Corp, Chiba Univ花王株式会社, 国立大学法人 千葉大学Hosoya, K., Nakayama, M., Tokuda, H., Yaguchi, T., Hiro, Y.JP2010-004879A2010-01-142009-1294782009-05-28JCM 12805
Primer and method for detecting specific animalプライマー及び特定動物の検出方法Nissin Foods Holdings Co Ltd日清食品ホールディングス株式会社Nakano, S., Matsumura, A., Ishihata, K.JP2010-004890A2010-01-142009-1935422009-08-24JCM 1649
Lactic acid bacterium, and fermented composition, pickled food as well as food composition obtained thereby乳酸菌、それを利用して得られた発酵組成物及び漬物食品並びに食品組成物IPE KK, Osaka Prefecture Univ有限会社IPE, 公立大学法人大阪府立大学Kitamura, S., Iwahashi, H., Kitamura, S., Maeda, H., Mitsuoka, T.JP2010-017132A2010-01-282008-1806592008-07-10JCM 1115
Cosmetic composition containing biosurfactantバイオサーファクタントを含有する化粧品組成物Toyobo Co Ltd東洋紡績株式会社Yamamoto, S., Kitagawa, M., Kamikura, Y.JP2010-018558A2010-01-282008-1810402008-07-11JCM 11752
Cosmetic composition containing biosurfactantバイオサーファクタントを含有する化粧品組成物Toyobo Co Ltd東洋紡績株式会社Kitagawa, M., Yamamoto, S., Kamikura, Y.JP2010-018559A2010-01-282008-1810412008-07-11JCM 11752
Water-in-oil emulsion cosmetic composition containing biosurfactantバイオサーファクタント含有油中水型乳化化粧品組成物Toyobo Co Ltd東洋紡績株式会社Kamikura, Y., Kitagawa, M., Yamamoto, S.JP2010-018560A2010-01-282008-1810422008-07-11JCM 11752
Sphingolipid-enriched malt and method for producing the sameスフィンゴ脂質富化麹とその製造方法Kirin Holdings Co Ltdキリンホールディングス株式会社Kutsukake, T., Shiono, T., Ichifuru, N., Kato, M.JP2010-022279A2010-02-042008-1877472008-07-18JCM 2226, JCM 2228
Animal feed composition containingラクトバチルス・プランタラムを含有する動物用飼料組成物、該組成物を含有する動物用配合飼料及び前記ラクトバチルス・プランタラムを動物腸管内で維持又は増殖させる方法Hokkaido Government, Yukijirushi Shubyo KK北海道, 雪印種苗株式会社Nakagawa, R., Nagashima, K., Kitamura, T., Uenishi, K., Honma, M., Soejima, H., Abe, K., Furukawa, O.JP2010-029117A2010-02-122008-1956572008-07-30JCM 1132, JCM 1149
New bacteriocin and gene encoding the same新規バクテリオシン及びそれをコードする遺伝子Kyushu Univ国立大学法人九州大学Sonomoto, K., Nakayama, J., Yoshifuji, T., Sawa, T.JP2010-029130A2010-02-122008-1965342008-07-30JCM 1059, JCM 1132, JCM 1134, JCM 1157, JCM 1164, JCM 1465, JCM 2152, JCM 2257, JCM 2504, JCM 5705, JCM 5706, JCM 5707, JCM 5802, JCM 5803, JCM 5804, JCM 5885, JCM 5887, JCM 5890, JCM 6124, JCM 7638, JCM 8797, JCM 10707, JCM 12495
Anti-periodontal disease agent抗歯周病剤Toyo Shinyaku Co Ltd株式会社東洋新薬Hirota, N.JP2010-037219A2010-02-182008-1986982008-07-31JCM 12257
New antibiotic gfppt-01新規抗生物質GFPPT−01National Institute of Advanced Industrial & Technology独立行政法人産業技術総合研究所Kitagawa, K., Tamura, T.JP2010-037294A2010-02-182008-2039072008-08-07JCM 6824
Microorganism belonging to new genus sharpea and microorganism pharmaceutical preparation and oral composition新属シャーペア(Sharpea)属に属する微生物および微生物製剤並びに経口組成物0クロスフィールドバイオ株式会社Morita, H.JP2010-041940A2010-02-252008-2068972008-08-11JCM 1121, JCM 1143, JCM 10609
Method for treating drainage with microorganism微生物を利用した排水処理方法Central Res Inst of Electric Power Ind財団法人電力中央研究所Morita, Y., Uemoto, H.JP2010-041954A2010-02-252008-2076672008-08-12JCM 6892
Method for enriching sphingolipidスフィンゴ脂質の富化方法Kirin Holdings Co Ltdキリンホールディングス株式会社Kutsukake, T., Shiono, T., Hatta, S., Kato, M.JP2010-041972A2010-02-252008-2090212008-08-14JCM 2226, JCM 2228
Method for producing food and food produced by the production method食品の製造方法及び該製造方法によって得られた食品Shonan Pure KK, Mizonokuchi Gyorui KK株式会社湘南ぴゅあ, 溝ノ口魚類株式会社Suzuki, Y., Sakagami, I.JP2010-041982A2010-02-252008-2097462008-08-18JCM 1098, JCM 1166
Method for producing mannosyl erythritol lipidマンノシルエリスリトールリピッドの製造方法National Institute of Advanced Industrial & Technology独立行政法人産業技術総合研究所Morita, T., Fukuoka, T., Imura, T., Kitamoto, M.JP2010-041991A2010-02-252008-3228812008-12-18JCM 10317
Composite material, functional material, preparation of composite material, and preparation of composite material pellicle複合材料、機能材料、複合材料の製造方法、及び、複合材料薄膜の製造方法Univ of Tokyo国立大学法人 東京大学Kato, T., Isogai, A., Saito, T., Oaki, Y., Nishimura, T.JP2010-043144A2010-02-252008-2064882008-08-10JCM 10150
Method for producing ammoniaアンモニア生産方法Shibaura Institute of Technology学校法人 芝浦工業大学Omori, T., Iwata, K.JP2010-046026A2010-03-042008-2138072008-08-22JCM 20742, JCM 21475
Atopic dermatitis mitigativeアトピー性皮膚炎緩和剤Nippon Meat Packers Inc日本ハム株式会社Hasegawa, T., Matsumoto, T., Morimatsu, F.JP2010-047504A2010-03-042008-2122482008-08-20JCM 1057, JCM 1149
Antibiotic抗生剤Api Co Ltd, Univ of Tokyoアピ株式会社, 国立大学法人 東京大学Kato, K., Yamada, Y., Suzuki, K., Mishima, S., Katsurayama, T.JP2010-047540A2010-03-042008-2145632008-08-22JCM 2499
Quinuclidinone reductase and method for producing optically-active 3-quinuclidinol using the sameキヌクリジノン還元酵素及びそれを用いた光学活性3−キヌクリジノールの製造方法Mitsubishi Rayon Co Ltd, Toyama Prefecture三菱レイヨン株式会社, 富山県Ito, S.JP2010-051207A2010-03-112008-2181422008-08-27JCM 9174
Method for producing packed chilled food product容器入りチルド食品の製造方法Daiwa Can Co Ltd大和製罐株式Kanbe, K., Yoshida, E., Enari, K., Saji, H., Umatori, Y.JP2010-051264A2010-03-112008-2209902008-08-29JCM 2152, JCM 2507
Antibacterial agent for gram-positive bacteria and antimicrobial activity potentiating agentグラム陽性細菌用抗菌剤及び抗菌活性増強剤Yokohama City Univ公立大学法人横浜市立大学Shirotake, S.JP2010-059100A2010-03-182008-2267022008-09-04JCM 5804
Antibacterial agent and disinfecting method抗菌剤及び抗菌方法Mitsubishi-Kagaku Foods Corp, Mitsubishi Chemicals Corp三菱化学フーズ株式会社, 三菱化学株式会社Kido, H., Ii, S.JP2010-059149A2010-03-182009-1806062009-08-03JCM 2873
Method for forecasting mci of microorganism against antibacterial agent抗菌剤に対する微生物のMICを予測する方法。Japan Agengy for Marine-Earth Science & Technology独立行政法人海洋研究開発機構Abe, F.JP2010-063389A2010-03-252008-2316662008-09-10JCM 1630, JCM 2104, JCM 3622, JCM 3624, JCM 9604
Coil for embolic treatment塞栓治療用コイルSekisui Medical Co Ltd積水メディカル株式会社Abe, Y., Kondo, J., Kusaka, E., Niimura, K., Maejima, K., Inagaki, K., Iwata, H., Hamada, J.JP2010-063803A2010-03-252008-2353392008-09-12JCM 4274
Agent for adjusting normal oral bacterial flora and method for adjusting normal oral bacterial flora using the same口腔常在菌叢調整剤およびこれを用いた口腔常在菌叢調整方法Meiji Milk Prod Co Ltd, Nihon Univ明治乳業株式会社, 学校法人日本大学Takami, M., Toyama, Y., Ochiai, K., Tamura, M.JP2010-064961A2010-03-252008-2304992008-09-09JCM 6328, JCM 11023
Pcr primer for detecting lactic bacterium乳酸菌検出用PCRプライマーFujiya KK株式会社不二家Watanabe, K., Yamazaki, M., Endo, J., Ogura, M.JP2010-081889A2010-04-152008-2554532008-09-30JCM 6985, JCM 7446, JCM 8570, JCM 8571, JCM 8572
Primer and probe for detecting pediococcus damnosusペディオコッカス・ダムノサスの検出用プライマーおよびプローブKirin Brewery Co Ltd麒麟麦酒株式会社Hayashi, N.JP2010-081935A2010-04-152009-2026042009-09-02JCM 1059, JCM 1093, JCM 1094, JCM 1115, JCM 1123, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1163, JCM 1164, JCM 5668, JCM 5885, JCM 5886, JCM 5887, JCM 5890, JCM 6125, JCM 11969, JCM 12493
Method for measuring hemoglobin a1c, enzyme to be used therefor, and method for producing the sameヘモグロビンA1c測定法およびそれに用いる酵素とその製造法Asahi Kasei Pharma KK, Ichibiki KK旭化成ファーマ株式会社, イチビキ株式会社Matsuoka, T., Koga, S., Takatsuma, T., Yoshioka, I., Nishimura, A., Ito, H., Kumazawa, T., Azeyanagi, T.JP2010-081939A2010-04-152009-2412612009-10-20JCM 2742
Reagent kit for quantitative pcr determination of causal fungus of scab diseaseそうか病病原菌種のPCR定量用試薬キットNational Institute of Advanced Industrial Science & Technology独立行政法人産業技術総合研究所Tagawa, M., Tamaki, H., Morono, Y., Kamagata, Y.JP2010-088304A2010-04-222008-2582562008-10-03JCM 7913, JCM 7914, JCM 10429
Immunostimulating composition containing lactic acid bacterium乳酸菌含有免疫賦活用組成物House Wellness Foods KKハウスウェルネスフーズ株式会社Fujiki, T., Kawasaki, K., Hirose, Y., Murozaki, S., Yamamoto, Y.JP2010-095465A2010-04-302008-2670372008-10-16JCM 1149
Bacteriostatic composition and odor controlling probiotic agent comprising spore-forming bacteria有胞子菌からなる静菌組成物及び悪臭防止生菌剤Hinode Sangyo KK; Hashimoto, Hideo日之出産業株式会社, 橋本 英夫Tachibana, M., Hashimoto, H.JP2010-100597A2010-05-062008-2927752008-10-21JCM 2258, JCM 7255
L-amino acid-producing microorganism and method for producing l-amino acidL−アミノ酸生産菌及びL−アミノ酸の製造法Ajinomoto Co Inc味の素株式会社Nagai, Y., Hayashi, K., Ueda, T., Usuda, Y., Matsui, K.JP2010-110217A2010-05-202007-0417242007-02-22JCM 7255
Method for degrading acetaldehyde using superoxide dismutaseスーパーオキシドディスムターゼを用いるアセトアルデヒド分解方法Tohoku Univ, Suntory Holdings Ltd国立大学法人東北大学Nakayama, T., Yamaguchi, H., Hosoya, M.JP2010-110248A2010-05-202008-2847252008-11-05JCM 7642
Lactic acid bacterium and fermented dairy product, medicine and drink using the same乳酸菌及びこれを用いた発酵乳製品、医薬又は飲食品Glico Dairy Products Co Ltdグリコ乳業株式会社Tanabe, S., Saito, Y., Takami, K.JP2010-115126A2010-05-272008-2892842008-11-11JCM 1222
Composition for promoting proliferation of plant lactic acid bacterium and composition for oral ingestion植物性乳酸菌増殖促進用組成物及び経口摂取用組成物Oji Paper Co Ltd王子製紙株式会社Obuchi, T.JP2010-124720A2010-06-102008-3007892008-11-26JCM 1055, JCM 1059, JCM 1558, JCM 1559, JCM 2014, JCM 2032, JCM 5885, JCM 8333, JCM 11125
Antibacterial agent and oral cavity composition and food and drink including the same抗菌剤及びそれを含む口腔用組成物並びに飲食品Lotte Co Ltd株式会社ロッテTsugane, T., Ando, T., Naruse, A., Shimura, S.JP2010-132563A2010-06-172008-3070742008-12-02JCM 8532, JCM 11023, JCM 11024
Deodorant and oral cavity composition and food and drink including the same消臭剤及びそれを含む口腔用組成物並びに飲食品Lotte Co Ltd株式会社ロッテTsugane, T., Ando, T., Shimura, S.JP2010-132564A2010-06-172008-3070752008-12-02JCM 8532, JCM 11023, JCM 11024
Acne treatment agentニキビ改善剤Kao Corp花王株式会社Sasaki, M., Okubo, K.JP2010-138122A2010-06-242008-3164762008-12-12JCM 6425
Gene encoding protein having ability of enhancing selenic acid reducing activityセレン酸還元活性増強能を有するタンパク質をコードする遺伝子Shibaura Institute of Technology, Osaka Univ学校法人 芝浦工業大学, 国立大学法人大阪大学Yamashita, M., Ike, M.JP2010-142167A2010-07-012008-3232352008-12-19JCM 14380
Ingredient of dressing, dressing and method for producing ingredient of dressingドレッシングの素、ドレッシング及びドレッシングの素の製造方法Saitama Prefecture, Mitake Shokuhin Kogyo KK, Aicohsha Mfg Co Ltd, Toyo Univ埼玉県, みたけ食品工業株式会社, 株式会社愛工舎製作所, 学校法人 東洋大学Inoue, K., Ishikawa, J., Tsuchiya, N., Hori, K., Yoshioka, H., Matashige, H.JP2010-148468A2010-07-082008-3316972008-12-26JCM 1465, JCM 1649
Yeast with high glutamic acid contentグルタミン酸高含有酵母Asahi Breweries Ltdアサヒビール株式会社Shibuya, I., Okano, H., Kaneoka, Y.JP2010-148517A2010-07-082010-0427762010-02-26JCM 1624
Sphingolipid-enriched koji and method for producing the sameスフィンゴ脂質富化麹とその製造方法Kirin Holdings Co Ltdキリンホールディングス株式会社Kato, M., Kutsukake, T.JP2010-154788A2010-07-152008-3342052008-12-26JCM 2226, JCM 2228
Method for producing bioethanol from water-soluble polysaccharide水溶性多糖類からバイオエタノールを製造する方法Shinshu Univ, Nagae Inshodo KK国立大学法人信州大学, 株式会社永江印祥堂Nakamura, S.JP2010-154805A2010-07-152008-3351162008-12-26JCM 1273, JCM 1633, JCM 9840, JCM 10727, JCM 10740
Lactic bacterium having immunoregulation activity免疫調節作用を有する乳酸菌Kikumasamune Shuzo KK, Kobe Univ, Hyogo Prefecture, New Industry Research Organization国立大学法人神戸大学, 菊正宗酒造株式会社, 兵庫県, 財団法人新産業創造研究機構Masuda, Y., Takahashi, T., Mizoguchi, H., Mizuno, M., Yoshida, K., Fujimura, S.JP2010-158216A2010-07-222009-0035342009-01-09JCM 1557
Antibacterial agent for periodontal disease-causing bacteria, and medical or dental material using the same抗歯周病菌剤及びそれを用いた医療用または歯科用材料Fukushima, Tadao; Maruha Nichiro Foods Inc福島 忠男, 株式会社マルハニチロ食品Fukushima, T., Hayakawa, T., Okahata, S., Mitarai, M., Iohara, K., Enari, H., Sekido, H.JP2010-163421A2010-07-292009-2086312009-09-09JCM 8525
Process for producing dietary fiber material having adsorptivity of substance物質吸着特性を有する食物繊維素材の製造方法B&S Corporation KK株式会社 ビーアンドエス・コーポレーションTakaya, Y., Fukui, M., Fukui, M.JP2010-173984A2010-08-122009-0203082009-01-30JCM 1059, JCM 1091, JCM 1132, JCM 1136, JCM 1137, JCM 1171, JCM 1231, JCM 11125
Concentrated culture medium with bacteriostat静菌剤入り濃縮培地Hinode Sangyo KK; Hashimoto, Hideo日之出産業株式会社, 橋本 英夫Tachibana, M., Hashimoto, H.JP2010-178728A2010-08-192009-0498682009-02-09JCM 1465, JCM 2258, JCM 7255
Antimicrobial agent抗菌剤Taiyo Corp大洋香料株式会社Kanetani, H.JP2010-180137A2010-08-192009-0226012009-02-03JCM 1649, JCM 2151, JCM 2414, JCM 5175, JCM 10254
Gene recombination microorganism and method for producing 3-hydroxypropionic acid using the same遺伝子組み換え微生物及びこれを用いた3−ヒドロキシプロピオン酸の製造方法Nippon Shokubai Co Ltd株式会社日本触媒Horikawa, H., Nomura, T., Mukoyama, M.JP2010-183858A2010-08-262009-0290992009-02-10JCM 1112
Method for selecting component having immunomodulatory function免疫調節性機能を有する成分の選抜方法National Institute of Agrobiological Sciences, National Agriculture & Food Research Organization独立行政法人農業生物資源研究所, 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構Tsuji, N., Kimoto, H.JP2010-183913A2010-08-262010-1169562010-05-21JCM 1132
D-phenylserine deaminase and use thereofD−フェニルセリンデアミナーゼ及びその利用Kochi Univ, Daicel Chem Ind Ltd国立大学法人高知大学, ダイセル化学工業株式会社Muramatsu, H., Nagata, S., Yamamoto, H., Kimoto, K.JP2010-187658A2010-09-022009-1943772009-08-25JCM 14115
Biofilm formation promoterバイオフィルム形成促進剤Kao Corp花王株式会社Kubota, H., Senda, M., Nomura, N., Wada, T.JP2010-195711A2010-09-092009-0422492009-02-25JCM 1059, JCM 1131, JCM 1149, JCM 5890
Method for producing biosurfactantバイオサーファクタントの製造方法National Institute of Advanced Industrial Science & Technology, Univ of Ryukyus, Okinawa Prefecture, Kanehide Bio KK独立行政法人産業技術総合研究所, 国立大学法人 琉球大学, 沖縄県, 金秀バイオ株式会社Morita, T., Fukuoka, T., Imura, T., Kitamoto, M., Wada, K., Matsuzaki, G., Takara, K., Hirose, N., Teruya, A., Inafuku, K., Takahashi, M.JP2010-200695A2010-09-162009-0510582009-03-04JCM 10317
Hair growing or hair fostering agent養毛・育毛剤Kao Corp花王株式会社Takigawa, H., Sasajima, M., Ito, N.JP2010-200767A2010-09-162010-1297922010-06-07JCM 1107, JCM 9797
Nk activity enhancerNK活性増強剤Nippon Luna KK, Nippon Meat Packers Inc日本ルナ株式会社, 日本ハム株式会社Hirakawa, H., Maeyama, Y., Kuwakino, Y., Hasegawa, T., Matsumoto, T., Morimatsu, F.JP2010-202557A2010-09-162009-0486062009-03-02JCM 1057, JCM 1149
Phenol-based antimicrobial agentフェノール系抗菌剤Ogawa & Co Ltd, Univ Josai小川香料株式会社, 学校法人城西大学Kondo, S., Isshiki, Y., Nomura, H., Sakuma, K., Sakuta, Y.JP2010-202562A2010-09-162009-0486902009-03-03JCM 7571
Isochromene-based antimicrobial agentイソクロメン系抗菌剤Ogawa & Co Ltd, Univ Josai小川香料株式会社, 学校法人城西大学Kondo, S., Isshiki, Y., Nomura, H., Sakuma, K., Sakuta, Y.JP2010-202563A2010-09-162009-0486912009-03-03JCM 7571
Agent for normalization of skin indigenous皮膚常在菌正常化剤、皮膚常在菌正常化方法及びそれを用いる皮膚外用剤又は化粧料、並びにそれらの製造方法Kose Corp株式会社コーセーNaito, A.JP2010-202604A2010-09-162009-0513912009-03-04JCM 2414
Method for producing protocatechuic acidプロトカテク酸の製造法Genaris Inc株式会社ジナリスIida, S., Iwasaki, T., Nukui, N., Nishi, T.JP2010-207094A2010-09-242009-0533752009-03-06JCM 1465
Antimicrobial agent and antimicrobial composition抗菌剤及び抗菌性組成物Hoodo KK株式会社鳳凰堂Tsuchida, Y., Tsuchida, K., Tsuchida, K., Watanabe, K., Nakamura, R., Iwazawa, A.JP2010-209066A2010-09-242010-0491402010-03-05JCM 1059, JCM 1112, JCM 1132, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1173, JCM 1231, JCM 1255, JCM 8538
Plant disease-controlling agent of yeast origin酵母由来の植物病害防除剤Maruzen Pharmaceut Co Ltd, National Institute for Agro-Environmental Science, Hiroshima Prefecture丸善製薬株式会社, 独立行政法人農業環境技術研究所, 広島県Tamura, K., Ishii, H., Tamai, M.JP2010-215593A2010-09-302009-0667112009-03-18JCM 10318
Activity inhibitor of biodegradable plastic decomposing enzyme生分解性プラスチック分解酵素の活性抑制剤National Institute for Agro-Environmental Science, National Institute of Advanced Industrial Science & Technology独立行政法人農業環境技術研究所, 独立行政法人産業技術総合研究所Kitamoto, H., Tsushima, S., Koitabashi, M., Fukuoka, T., Morita, T., Imura, T., Kitamoto, M.JP2010-227006A2010-10-142009-0780202009-03-27JCM 10317
Method for producing vinegar having excellent flavor, vinegar produced by the same and vinegar-containing food and drink風味の優れた食酢の製造方法ならびにそれにより製造される食酢および食酢含有飲食品Mitsukan Group Honsha KK株式会社ミツカングループ本社Hibi, T., Ogawa, S., Endo, S.JP2010-227055A2010-10-142009-0804402009-03-27JCM 1059, JCM 1115, JCM 1134, JCM 1149
Method for producing food and drink containing 1,4-dihydroxy-2-naphthoic acid (dhna)1,4−ジヒドロキシ−2−ナフトエ酸(DHNA)を含有する飲食品の製造方法Meiji Milk Prod Co Ltd明治乳業株式会社Izawa, K., Nakatsubo, T., Hayashi, S., Kubota, Y.JP2010-233577A2010-10-212010-1299892010-06-07JCM 1002
Method for culturing lactic acid bacterium using used tea leaf extract茶殻抽出物を用いた乳酸菌の培養方法Suntory Holdings Ltdサントリーホールディングス株式会社Yomo, H., Nonaka, Y., Fukushima, E., Imao, T.JP2010-239867A2010-10-282009-0891252009-04-01JCM 1012, JCM 1053, JCM 1057, JCM 1059, JCM 1109, JCM 1120, JCM 1131, JCM 1132, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1558, JCM 2123, JCM 6651, JCM 8129, JCM 8130, JCM 8132, JCM 20110, JCM 20304
Method for culturing lactic acid bacterium using bilberry extractビルベリー類の抽出物を用いた乳酸菌の培養方法Suntory Holdings Ltdサントリーホールディングス株式会社Yomo, H., Imao, T., Fukushima, E.JP2010-239868A2010-10-282009-0891472009-04-01JCM 1012, JCM 1053, JCM 1057, JCM 1059, JCM 1109, JCM 1120, JCM 1131, JCM 1132, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1558, JCM 2123, JCM 6651, JCM 8129, JCM 8130, JCM 8132, JCM 20110, JCM 20304
New antibacterial peptide新規抗菌性ペプチドAsama Chemical Co Ltdアサマ化成株式会社Sato, T., Hata, T., Yajima, M.JP2010-246398A2010-11-042009-0958602009-04-10JCM 1057
New genus bifidobacterium microorganism and utilization thereof新規ビフィドバクテリウム属微生物およびその利用Crossfield Bio Incクロスフィールドバイオ株式会社Takagi, M., Tanabe, S.JP2010-246523A2010-11-042009-2861692009-12-17JCM 1194, JCM 1195, JCM 7096
Maltose-1-phosphate-producing enzymeマルトース−1−リン酸生成酵素Kao Corp花王株式会社Igarashi, K., Takizawa, S., Higaki, N., Hitomi, J.JP2010-246561A2010-11-042010-1518162010-07-02JCM 1318, JCM 1319, JCM 1321, JCM 1323
Method for producing protein a-like protein with use of genus brevibacillus bacateriumブレビバチルス属細菌を用いたプロテインA様蛋白質の生産方法Kaneka Corp株式会社カネカKosugi, A., Yajima, R.JP2010-246569A2010-11-042010-1793782010-08-10JCM 2179
Utilization of cell forcibly expressing toll-like receptorToll様レセプター強制発現細胞の利用Meiji Milk Prod Co Ltd明治乳業株式会社Saito, T., Shimozato, T., Tono, M., Kitazawa, H.JP2010-252800A2010-11-112010-1381492010-06-17JCM 1002, JCM 1131
Method for sterilizing or preserving food material食材の殺菌又は保存方法Kao Corp, Kyushu Univ花王株式会社Nakayama, M., Shigemune, T., Tokuda, H., Miyamoto, Y.JP2010-259404A2010-11-182009-1143732009-05-11JCM 2152
Antibacterial agent抗菌剤Neos Co Ltd株式会社ネオスOkawa, N., Kawatake, T.JP2010-260809A2010-11-182009-1120142009-05-01JCM 9624
Methioninase inhibitorメチオニナーゼ阻害剤Hayashibara Biochem Lab Inc株式会社林原生物化学研究所Kunikata, T., Iwaki, K., Fukuda, S.JP2010-265215A2010-11-252009-1179752009-05-14JCM 12257
Agent for improving oral cavity bacterial flora口腔細菌叢改善剤Shizuoka Prefecture静岡県Okawa, K., Sugiyama, N., Nagasawa, T., Yuki, A.JP2010-265234A2010-11-252009-1194012009-05-18JCM 1649, JCM 5705, JCM 5708, JCM 5803, JCM 5804, JCM 6325, JCM 8532, JCM 11019, JCM 12251, JCM 12952, JCM 12966, JCM 12971, JCM 12993, JCM 12994, JCM 12996, JCM 12997, JCM 20624
Method for producing lactic acid by fermentation method発酵法による乳酸の製法Daiso Co Ltdダイソー株式会社Suzuki, T., Nakagawa, A., Nakai, T., Hitani, C., Joja, M.JP2010-273604A2010-12-092009-1296982009-05-28JCM 9696
Method for producing lactic acid by fermentation method発酵法による乳酸の製法Daiso Co Ltdダイソー株式会社Suzuki, T., Nakagawa, A., Nakai, T., Hitani, C.JP2010-273605A2010-12-092009-1297032009-05-28JCM 9696
New d-lactic acid-producing microorganism and method for producing d-lactic acid新規なD−乳酸生産菌及びD−乳酸を生産する方法Kyushu Univ, Sumitomo Corp国立大学法人九州大学Sonomoto, K., Yoshifuji, T., Kaneko, W.JP2010-279332A2010-12-162009-1373752009-06-08JCM 1166, JCM 1248
Process for producing optically active alcohol and carboxylic acid光学活性を有するアルコール及びカルボン酸の製造方法Api Corporation株式会社エーピーアイ コーポレーシDekishima, Y., Kawabata, J., Hiraoka, H., Ueda, M., Uehara, H.JP2010-280712A2010-12-162010-1919112010-08-30JCM 1338, JCM 1352, JCM 1353, JCM 1485, JCM 1627, JCM 1828, JCM 1830, JCM 2284, JCM 2341, JCM 3651, JCM 10740, JCM 10741
Effect promoter for lactobacillus having intestinal immunostimulatory activity腸管免疫賦活能を有する乳酸菌に対する効果促進剤Daiso Co Ltdダイソー株式会社Suzuki, T., Kido, M., Yamamoto, K., Wada, J.JP2010-285421A2010-12-242010-1080272010-05-10JCM 1081
Novel bacteria isolated from fresh honey or the honey producing tract of honey beesTobias Olofsson, Alejandra VasquezOlofsson; Tobias, Helsingborg, SE, Vasquez; Alejandra, Helsingborg, SE, Tobias Olofsson&#44, Alejandra, V.US 20100086528 A12010-04-08US 125985092008-04-30JCM 1134
Multiplex analysis of nucleic acidsNational University of SingaporeNATIONAL UNIVERSITY OF SINGAPORE Singapore SLiu Wen-Tso, Wu Jer-HorngUS 20100112563 A12010-05-06US 123761852007-08-03JCM 5825, JCM 5828, JCM 6294, JCM 6297, JCM 9496, JCM 9497, JCM 9498, JCM 10003, JCM 10188, JCM 10556, JCM 12892, JCM 12979, JCM 12982, JCM 12986, JCM 12987, JCM 12988, JCM 13266, JCM 13446
Use of phosphoketolase for producing useful metabolitesYury Ivanovich Kozlov, Akito Chinen, Hiroshi Izui, Yoshihiko Hara, Hisashi Yasueda, Konstantin Vyacheslavovich Rybak, Ekaterina Aleksandrovna Slivinskaya, Joanna Yosifovna KatashkinaKozlov; Yury Ivanovich; (Moscow, RU) ; Chinen; Akito; (Kawasaki-shi, JP) ; Izui; Hiroshi; (Kawasaki-shi, JP) ; Hara; Yoshihiko; (Kawasaki-shi, JP) ; Yasueda; Hisashi; (Kawasaki-shi, JP) ; Rybak; Konstantin Vyacheslavovich; (Moscow, RU) ; Slivinskaya; Ekaterina Aleksandrovna; (Moscow, RU) ; Katashkina; Joanna Yosifovna; (Moscow, RU)Yury Ivanovich Kozlov&#44, Akito Chinen&#44, Hiroshi Izui&#44, Yoshihiko Hara&#44, Hisashi Yasueda&#44, Konstantin Vyacheslavovich Rybak&#44, Ekaterina Aleksandrovna Slivinskaya&#44, Joanna Yosifovna, K.US 20100267094 A12010-10-21US 128248262010-06-28JCM 1190, JCM 1558
Method for production of recombinant protein by using genetically engineered Brevibacillus bacterium組換えブレビバチルス属細菌による組換え蛋白質の製造方法Kaneka Corp株式会社カネカOdawara, O.,Takesue, T.WO2010/0019602010-01-07PCT/JP2009/0621212009-07-02JCM 2179
Novel protease and use thereof新規なプロテアーゼおよびその利用Osaka Univ国立大学法人大阪大学Kanaya, S., Foophow, T., Takano, K., Koga, Y.WO2010/0137672010-02-04PCT/JP2009/0635472009-07-30JCM 12380
Bacterium capable of producing lactic acid, and method for producing lactic acid乳酸生産細菌及び乳酸生産方法Mitsui Chemicals, Inc三井化学株式会社Wada, M., Takahashi, K., Morishige, T., Miyazawa, D., Takahashi, H., Mochizuki, D., Araki, T.WO2010/0326972010-03-25PCT/JP2009/0659562009-09-11JCM 20241
Lactic acid bacterium having high oxalic acid decomposition ability高いシュウ酸分解能を有する乳酸菌Meiji Dairies Corp株式会社明治、明治乳業株式会社Ochi, D., Tsuboi, H.WO2010/0387142010-04-08PCT/JP2009/0668812009-09-29JCM 1126, JCM 1131
Method for producing yeast with high glutamic acid content酵母エキスAsahi Breweries Ltdアサヒグループホールディングス株式会社Shibuya, I., Okano, H., Kanaoka, Y., Takesue, N.WO2010/0585272010-05-27PCT/JP2009/0058022009-10-30JCM 1624, JCM 2287
Method for production of glutamic acid-rich yeastグルタミン酸高含有酵母の製造方法Asahi Breweries Ltdアサヒグループホールディングス株式会社Shibuya, I., Okano, H., Kanaoka, Y.WO2010/0586162010-05-27PCT/JP2009/0592062009-05-19JCM 1624
Novel polypeptide having angiogenesis-inducing activity and antibacterial activity, and use thereof for medical purposes血管新生誘導活性及び抗菌活性を有する新規ポリペプチド並びにその医薬用途Anges MG IncアンジェスMG株式会社Gemba, T., Tomioka, H., Sata, R., Tamura, N., Maeda, A., Kanamori, T., Saito, Y., Komaba, S., Morishita, R.WO2010/0619152010-06-03PCT/JP2009/0700352009-11-27JCM 1232, JCM 1235, JCM 1662, JCM 2414
Novel muts protein and method of using same to determine mutations新規MutSタンパク質およびそれを用いた変異の判定方法RIKEN, KK Dnaform独立行政法人理化学研究所、株式会社ダナフォームHayashizaki, Y., Itoh, M.,Kanamori, H.,Usui, K.,Nomura, K.WO2010/0619222010-06-03PCT/JP2009/0700512009-11-27JCM 5260
Method for producing sugar liquid糖液の製造方法Toray Industries Inc東レ株式会社Kurihara, H., Minamino, A., Ito, M., Sawai, H., Hanakawa, M., Minegishi Shin-Ichi, Yamada, K.WO2010/0677852010-06-17PCT/JP2009/0705122009-12-08JCM 7638
Proanthocyanidin from cashew apple, proanthocyanidin-containing composition, and use application of the sameカシューアップルのプロアントシアニジン、プロアントシアニジン含有組成物、およびその用途Nichirei Biosciences Inc株式会社ニチレイバイオサイエンスNagamine, K.WO2010/0737572010-07-01 PCT/JP2009/0616392009-06-25JCM 6425
Production method for phenyl alkyl succinic acid amide compoundsフェニルアルキルコハク酸アミド化合物の製造法Snow Brand Seed Co Ltd雪印種苗株式会社、雪印メグミルク株式会社Kitamura, T., Soejima, H., Uenishi, H., Sugiyama, T.WO2010/0797622010-07-15PCT/JP2010/0000882010-01-08JCM 20386
Method for producing indolylalkyl succinic acid amide compoundインドリルアルキルコハク酸アミド化合物の製造法Snow Brand Seed Co Ltd雪印種苗株式会社、雪印メグミルク株式会社Kitamura, T., Soejima, H., Uenishi, H., Sugiyama, T.WO2010/0797632010-07-15PCT/JP2010/0000892010-01-08JCM 1465, JCM 20386
Equol-producing bacterium and use thereofエコール産生細菌及びその利用Kabushiki Kaisha Yakult Honsha株式会社ヤクルトTsuji, H., Nomoto, K., Moriyama, K., Akaza, H.WO2010/0981032010-09-02PCT/JP2010/0012722010-02-25JCM 1118, JCM 1290, JCM 5826, JCM 5963, JCM 9981, JCM 10299, JCM 10300, JCM 10641, JCM 10643, JCM 11022, JCM 12494, JCM 14551, JCM 14552, JCM 14553, JCM 14554, JCM 14555
Polypeptides and antibacterial or antiseptic use of sameポリペプチド及びその抗菌または消毒用途Anges MG IncアンジェスMG株式会社Gemba, T., Tomioka, H., Tamura, N., Tenma, A.WO2010/1012372010-09-10PCT/JP2010/0536182010-03-05JCM 1232, JCM 1235, JCM 1652, JCM 1662, JCM 2414, JCM 2434, JCM 5674, JCM 5800, JCM 6841, JCM 11019, JCM 11025, JCM 11383
Antibody and anti-periodontal disease composition containing antibody抗体、及び抗体を含む抗歯周病組成物Pharma Foods International Co Ltd株式会社ファーマフーズSato, F., Iino, T.WO2010/1071202010-09-23PCT/JP2010/0548892010-03-19JCM 8532
Process for producing lactic acid bacterium having enhanced immunomodulating activity免疫調節作用の増強された乳酸菌の製造方法Suntory Holdings Limitedサントリーホールディングス株式会社Izumo, T., Hoshiko, H., Maekawa, T.WO2010/1100452010-09-30PCT/JP2010/0538462010-03-09JCM 1059, JCM 1134, JCM 1149, JCM 1558
Coryneform bacterium transformant, and process for producing isobutanol using sameコリネ型細菌形質転換体及びそれを用いるイソブタノールの製造方法Research Institute of Innovative Technology for The Earth公益財団法人地球環境産業技術研究機構Yukawa, H., Inui, M.WO2010/1138322010-10-07PCT/JP2010/0555042010-03-29JCM 12072
Lactobacillus strain and food having antifungal activityラクトバチルス属菌株および防黴性を有する食品Mitsui & Co Ltd, Wakamoto Pharmaceutical Co Ltd三井物産株式会社、わかもと製薬株式会社Kokubo, N., Ozawa, M., Nakaya, S., Kato, A., Ichinose, S., Sasaki, S.WO2010/1198742010-10-21PCT/JP2010/0566182010-04-13JCM 2413, JCM 5668
Lactobacillus survival rate improvement agent and storage method using same乳酸菌生残性向上剤及びそれを用いた保蔵方法B Food Science Co Ltd物産フードサイエンス株式会社Suzuki, M., Uraji, T., Makishima, S., Kondo, N.WO2010/1199562010-10-21PCT/JP2010/0568562010-04-16JCM 1134
Process for production of 3-mercaptopropionic acid or salt thereof3−メルカプトプロピオン酸またはその塩を製造する方法Mitsui Chemicals Inc三井化学株式会社Araki, T., Furuya, M., Hayashi, H.WO2010/1258292010-11-04PCT/JP2010/0030972010-04-30JCM 3095
Antiseptic agent composition防腐剤組成物Taiyo Corp大洋香料株式会社Kanatani, S., Iwamoto, S.WO2010/1373542010-12-02PCT/JP2010/0505002010-01-18JCM 1649, JCM 2151, JCM 10254
Polypeptide having antibacterial activity and angiogenesis-inducing activity and wound-healing drug containing said polypeptide血管新生誘導活性及び抗菌活性を有するポリペプチドおよびそれを含有する創傷治療剤Anges MG IncアンジェスMG株式会社Gemba, T., Tomioka, H., Tamura, N., Sata, R., Maeda, A., Tenma, A., Kanamori, T., Saito, Y., Komaba, S., Morishita, R.WO2010/1375942010-12-02PCT/JP2010/0588382010-05-25JCM 1232, JCM 1235, JCM 1662
Sterilizer for foods食品用殺菌剤Kawakami Co Ltd株式会社かわかみ、国立大学法人京都大学Kawakami, H., Nishibuchi, M., Yamashita, Y., Kotani, H.WO2010/1508502010-12-29PCT/JP2010/0607662010-06-24JCM 2013, JCM 2529
Novel compound amycolamicin, method for production thereof, and use thereof新規化合物アミコラマイシン、その製造方法及びその用途Microbial Chemistry Research Foundation財団法人微生物化学研究会Igarashi, M., Sawa Ryuichi , Homma, Y.WO/2010/1226692010-10-28PCT/JP2009/0582102009-04-24JCM 5803, JCM 5804
Novel lactic acid bacterium having high immunoglobulin-A-inducing abilityイムノグロブリンA誘導能の高い新規乳酸菌Nippon Meat Packers Inc日本ハム株式会社Ihara, Y., Murakami, H., Takahagi, Y.WO/2010/0015092010-01-07PCT/JP2009/0014302009-03-30JCM 5804


Comments are closed.